Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Grapefruit umplut cu ton

Grapefruit-ul se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja intreaga. Se indeparteaza samburii si se taie miezul in bucatele mici. Tonul bucati din conserva, se scurge de ulei, se stropeste cu lamaie, se amesteca cu miezul de grep si cu maioneza mai acrisoara ( acrita cu lamaie) . Se umplu 3/4 , jumatatile de grep cu aceasta compozitie, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa dorinta ( cu rondele de ceapa rosie, rondele de ardei gras sau gogosar, etc.). ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 10-05-2010
  • 3190
  • 0
  • 0

Caras la tava

pe o tava bine incinsa la foc se pune un strat de sare apoi carasul cu tot cu solzi insa putin crestat,il lasati cateva minute apoi ii intoarceti pe cealalta parte,daca doriti ii puteti face un sos separat. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 10-05-2010
  • 3372
  • 0
  • 0

Crap cu sos de ceapa

Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea cu sarea pe el 30 min., timp in care se pregateste sosul. Se taie ceapa pestisori, se asaza pe fundul unei forme impreuna cu putin usturoi tocat marunt, doua rosii bine coapte, decojite si taiate felii subtiri, un pahar de vin alb, jumatate din cantitatea de ulei si putina apa rece. Pestele se cresteaza pe spate, se unge cu ulei, se stropeste cu zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste ceapa. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    120 minute
  • 11-05-2010
  • 2519
  • 0
  • 0

Crap umplut cu ciuperci

Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara; se lasa sa stea asa pana cand se pregateste umplutura: se toaca ciupercile si se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul, ceapa tocata marunt si telina data prin razatoare. Se lasa sa scada la foc mic, cu cratita acoperita. Cand amestecul s-a inmuiat bine, se pune intr-o farfurie adanca si se amesteca cu miezul de la o felie de paine inmuiat si bine faramitat, cu ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 11-05-2010
  • 2908
  • 0
  • 0

Stiuca cu sos

Stiuca curatata se taie felii si se sareaza. Se lasa cu sarea pe ea cat se pregateste sosul: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura de faina si o lingurita de boia dulce. Se fierbe acoperit 15 min., apoi se sareaza si se pipereaza si se mai lasa sa fiarba acoperit inca 15 min. Stiuca se pune sa fiarba in putina apa calda, cu sare si zeama de la 1/2 de lamaie. Dupa 10 min. de fierbere se rastoarna sosul peste stiuca si ses mai l ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    90 minute
  • 11-05-2010
  • 2095
  • 0
  • 0

Peste la cuptor

Punem pestele intr-o tava, condimentam cu sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Presaram cu bucati de usturoi, adaugam uleiul de masline si o cescuta cu vin alb. Dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute (in functie de cuptor). ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 12-05-2010
  • 6432
  • 0
  • 0

Peste pane in smantana

Pestele se spala, se curata bine si se taie bucatele potrivite, dupa care se lasa la scurs cateva minute pe un prosop. Se condimenteaza, se pune pe o farfurie si se lasa aproximativ o ora la frigider. Pestele scos de la frigider se da prin faina, dupa aceea prin smantana si in final iar prin faina. Se incinge ulei intr-o cratita, dupa care se pune pestele si se prajeste aproximativ 15-20 minute la foc potrivit. Se serveste cu o garnitura de cartofi natur si sos de smantana cu usturoi. ... mai mult

  • Peste prajit
    90 minute
  • 12-05-2010
  • 3127
  • 0
  • 0

Peste pane cu bere

Luam fileurile le spalam si le stergem bine cu un servetel. Apoi le taiem bucati mari. Intr-un bol batem ouale, apoi adaugam berea, treptat faina si condimentam. Punem uleiul la incins. Trecem bucatile de peste prin aluat si le prajim in tigaie pe o parte si pe alta. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 12-05-2010
  • 4445
  • 0
  • 0

Pastrav la tava

SE CURATA PASTRAVUL SI USTUROIUL. INTR-O TAVA DE ALUMINIU SE ADAUGA ULEIUL.SE CONDIMENTEAZA PESTELE.USTUROIUL SE TAIE CUBURI MICI SI SE INTRODUCE IN INTERIORUL PESTELUI INPREUNA CU FOILE DE DAFIN SI IL ADAUGI IN TAVA IAR DEASUPRA PUI VINUL.SE LASA LA CUPTOR 45 DE MIN. SE SERVESTE CU CARTOFI PRAJITI SI LAMAIE. POFTA BUNA! ... mai mult

  • Peste la cuptor
    45 minute
  • 13-05-2010
  • 6502
  • 0
  • 0

Crap cu ciuperci la cuptor

Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu sucul de rosii, cateva boabe de piper, foile de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja alba (care amareste).Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune uleiul de masline. Tava se introduce in cuptor la foc mediu, unde se lasa circa o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atat pestele cat si ciupe ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 15-05-2010
  • 6784
  • 0
  • 0

Peste cu taitei la cuptor

Pestele curatat, spalat si portionat se condimenteaza in interior cu sare, cimbru, usturoi pisat si se pune la fiert intr-un vas cu fundul lat. Dupa ce a fiert, se scoate pe un platou. Taiteii se pun la fiert intr-un vas cu apa clocotita cu sare, iar dupa ce au fiert, se scurg si se clatesc cu apa rece. Intr-un vas, se caleste faina in 75 g unt si se stinge cu laptele fierbinte. Se continua fierberea 20 min la foc incet, apoi se strecoara si se adauga ouale, smantana, cascavalul si rosiile taiat ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    90 minute
  • 15-05-2010
  • 2739
  • 0
  • 0

Peste cu arpacas

Pestele se curata, se taie in bucati si se sareaza. Ceapa si telina se taie in cuburi si se pun la calit intr-un vas cu ulei fierbinte. Arpacasul se opareste, se curata si se adauga la ceapa, impreuna cu ciupercile taiate felii si se calesc 15 min. Cand toate acestea s-au inmuiat, se completeaza cu rosiile curatate de coaja, piperul macinat si sarea si se sting cu supa de peste sau apa calda si se lasa sa fiarba 20 min. Se toarna apoi totul intr-o tava, se adauga maslinele oparite si pestele si ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    60 minute
  • 15-05-2010
  • 3060
  • 0
  • 0

Pastrav cu sos de piper verde

Pastravii se freaca cu sare si se lasa 30 minute. Intr-un bol se sfarma piperul verde boabe. Se adauga untul topit, sucul de lamaie si uleiul. Se pune sosul intr-o tava si se misca tava ca sa fie bine acoperita. Se dau pastravii prin faina si apoi se dau prin sosul din tava, sa fie bine acoperiti. Se mai presara putina boia deasupra. Se adauga 50 ml apa. Se da la cuptor 20 minute la 190C, timp in care se stropeste de 4 ori cu sosul din tava. Se mai lasa 10 minute la 240C. Se serveste cu cartofi ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 15-05-2010
  • 3366
  • 0
  • 0

Peste cu legume

Pentru a prepara aceasta reteta dietetica de peste cu legume, fierbem cartofii si morcovii taiati bucati mari si ii scoatem pe un platou. Fierbem pestele si il asezam in mijlocul legumelor, pe platou, dupa care presaram un praf de sare. Putem servi aceasta reteta daca suntem la regim de slabire sau la dieta. O putem condimenta, dupa gust, si cu mujdei de usturoi. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 16-05-2010
  • 3069
  • 0
  • 0

Scrumbii cu ciuperci

Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara, se lasa sa stea cu sarea cateva minute. Se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun cu o lingura de unt sa scada pe foc mic, impreuna cu sare si piper macinat. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga un paharel de vin alb si se lasa sa fiarba acoperit. Scrumbiile se prajesc in unt, se scot si se aseaza pe un platou adancit. Se stoarce deasupra lor ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    45 minute
  • 16-05-2010
  • 1818
  • 0
  • 0

Crochete de peste

Pestele se curata, se spala si se fierbe inabusit cu sare si ceapa tocata marunt un sfert de ora. Dupa ce pestele a fiert se dezoseaza, se trece prin masina de tocat si se amesteca 2 oua batute spuma, un pic de sare si piperul rasnit. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, din care formam cu mana crochete. Crochetele din peste se dau prin ou batut si pesmet si se pun la prajit in uleiul incins. ... mai mult

  • Gustari din peste
    60 minute
  • 16-05-2010
  • 2893
  • 0
  • 0

Peste cu zahar ars

Taiati pestele cuburi si-l prajiti in tigaie cu 2 linguri de ulei si amestecati usor cu o lingura de lemn fara sa se zdrobeasca prea tare. Scoateti pestele intr-un castron. In tigaie puneti zaharul, pana se caramelizeaza si aruncati peste el bulionul diluat cu 3-4 linguri de apa calda si zeama de lamaie. Daca este cazul se mai completeaza cu apa calda pentru a facilita omogenizarea. Cand incepe sa fiarba se pune o jumatate de lingurita de amidon alimentar diluat cu o lingura de apa calda si se a ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 17-05-2010
  • 2024
  • 0
  • 0

Crap ardelenesc

Se taie ceapa pestisori,morcovii rondele si ardeii cubulete.Se calesc putin in ulei apoi se adauga si ciupercile taiate felii subtiri.Dupa ce s-au calit si ciupercile pe jumatate, se adauga si rosiile cubulete si se mai lasa cca 10 min la foc mediu apoi se ia deoparte.Pestele curatat se cresteaza printre coaste cu un cutit ascutit si se impaneaza cu feliute de usturoi.In tava de la aragaz se pun legumele calite si peste ele se pune pestele umplut si el cu legume.Se adauga sare si piper dupa gust ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 17-05-2010
  • 5154
  • 0
  • 0