Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Nisetru la gratar

Se taie pestele felii, se sareaza si se pune pe gratarul firbinte, apoi se intoarce si se prajeste pe ambele parti. Se serveste cu lamaie. ... mai mult

  • Peste la gratar
    1 minute
  • 15-03-2010
  • 1600
  • 0
  • 0

Salau cu castraveti caliti

Spalati fileurile de peste, le indepartati eventualele oase si pielite si le uscati folosind un servet curat. Le treceti prin faina amestecata cu sare dupa gust. Le prajiti in 100 ml ulei incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Le scoateti pe o farfurie si le stropiti cu zeama de lamaie. Curatati castravetii de coaja, le indepartati, pe cat posibil, semintele mai mari si ii taiati cubulete. Spalati rosiile, apoi le scurgeti semintele si le taiati in sferturi. Intr-un vas mic, caliti cubulete ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 09-05-2010
  • 1600
  • 0
  • 0

Rosii umplute cu peste

Se aleg rosiile mai tari, se taie un capac, se scobesc. Se lasa sa se scurga dupa ce sa pus sare, piper, otet. Se taie marunt carnea de peste fiarta si dezosata, se amesteca cu maioneza(din galbenus, mustar si ulei), adaugand cateva ciuperci taiate felii si fierte in apa cu sare. Se umplu rosiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciuperca, si se aseaza pe farfurie, cu frunze de patrunjel verde imprejur. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 11-04-2010
  • 1597
  • 0
  • 0

Supa de peste

Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele,fara oase prea multe, se cutata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bi ... mai mult

  • Supe de peste
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 1596
  • 0
  • 0

Salata de scrumbii sarate cu ceapa

Se despica scrumbiile pe burta, se curata, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5-6 ore. Se spala apoi in apa rece, se curata de pielita tragind-o de la cap spre coada, se scoate sira spinarii cu toate oasele mari, se taie in bucati late de doua degete care se aranjeaza apoi una linga alta pe o farfurie lunga, astfel incit sa dea impresia ca scrumbiile sint intregi. Ceapa dinainte curatata si tinuta in apa rece, se taie, cu un cutit bine ascutit, rotogoale cit se poat ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 12-04-2010
  • 1596
  • 0
  • 0

Gogosari umpluti cu peste

Cureti gogosarii de cotoare si seminte. Cureti si speli morcovul, patrunjelul si ceapa si le pui la fiert, apoi adaugi pestele curatat si portionat, cateva boabe de piper si Maggi Secretul Gustului Mediterranea. Cand pestele este gata, cureti carnea de pe oase, o toci marunt si o potrivesti de sare si piper. Cu aceasta compozitie umpli gogosarii pe care ii ornezi dupa imaginatie. ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 08-04-2010
  • 1592
  • 0
  • 0

Pastrav cu legume

Fileul de pastrav se spala bine, se pune in hartie de copt si se coace in cuptor cam 10 minute. Se iau legumele, mai putin rosia, se curata bine si se pun la fiert in aburi cam 15 minute. Separat intr-un castron se taie marunt rosia cruda care se amesteca cu pastravul, legumele si untul. La urma se adauga patrunjelul tocat si un praf de sare. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    20 minute
  • 07-01-2010
  • 1588
  • 0
  • 0

Marinata de heringi

Intrun vas de pamant se pun fileurile de heringi, iar peste fileuri se presara morcovi rasi pe razitoare, boabe de piper, cimbru, o frunza de dafin, ceapa taiata foarte subtire se pune al doilea strat de heringi si din nou legume. Se toarna uleiul, otetul se acopera vasul si se lasa sa se marineze 2-3 zile apoi se serveste. Succes. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1585
  • 0
  • 0

Oua umplute cu pasta de peste

Ouale se fierb tari. Dupa racire se curata si se taie in doua pe lung, se scoate galbenusul cu grija fara a rupe albusul. Untul se freaca bine cu sardelele apoi se adauga pe rand pana la incorporarea completa si galbenusurile. Se obtine o pasta omogena in care se amesteca sarea si piperul. Cu aceasta pasta se umplu albusurile. Apoi acestea se pun pe un platou si se stropesc putin cu picaturi de zeama de lamaie prin strangerea in mana o jumate de lamaie.Succes. ... mai mult

  • Pasta de peste
    1 minute
  • 05-03-2010
  • 1582
  • 0
  • 0

Pastravi cu smantana

Se curata pastravii si se spala. Se prajesc in unt fierbinte, dupa ce in prealabil au stat 15 min. cu sarea pe ei. Se scot pe o farfurie mare, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata si se acopera imediat. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 08-04-2010
  • 1578
  • 0
  • 0

Salata ardeleneasca

Pestele sarat (heringi sau scrumbii) se curata si se toaca marunt. Se amesteca apoi cu cartofii fierti si taiati felii, cu ouale fierte, taiate de asemenea felii, merele rase, ceapa rasa. Se amesteca toate cu putin otet indulcit si cu doua linguri de smintina. Deasupra se toarna maioneza. Se asaza pe o farfurie si se orneaza cu maioneza ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 14-04-2010
  • 1577
  • 0
  • 0

Supa crema de raci

Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 min, dupa care se separa carnea de restul carapacei. In alt vas se pun la calit, la foc mic, restul de ulei cu prazul si ceapa taiate marunt,rosiile decojite taiate cubulete, orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca, ci se piseaza intr-o piula pentru usturoi si se adauga la amestecul de legume de pe foc.Se adauga apa sise lasa la foc mic timp de 25 min. Dupa ce a fiert, se trece prin mixer si apoi prin sita, sa se elim ... mai mult

  • Retete cu raci
    45 minute
  • 12-12-2009
  • 1572
  • 0
  • 0

Caviar cu cartofi

se pune caviarul intr-o tava se pune ulei peste el apoi se pun si cartofii si se baga la cuptor,cartofii sa fie taiati in felii mai mari, se tine 35 minute,dar in ultimele 10 minute adaugati keceapul peste cartofi si mai bagati inca 10 min.la cuptor ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    35 minute
  • 23-03-2010
  • 1571
  • 0
  • 0

Ton cu ceapa

Clatite : 150 g faina 2 oua 300 ml lapte/apa minerala 1 praf de sare 25 ml ulei Umplutura : 2 cutii de ton bucati/fulgi de ton in ulei (320 g) 1 ceapa mica zeama de lamaie sare piper Clatite Se varsa faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc, unde se adauga ouale batute, laptele si praful de sare. Se amesteca dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza. Se incinge tigaia si, cu un servetel de hartie inmuiat in ulei, se unge tigaia. ... mai mult

  • Gustari din peste
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 1569
  • 0
  • 0

Peste alb cu sos de patrunjel

Sosul: 25 g unt 4 lingurite rase de faina 4 linguri rase de smantana 1 galbenus 3 linguri de patrunjel tocat zeama si coaja de la jumatate de lamaie Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si o frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere. Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10-15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald. Sosul ramas se mai fier ... mai mult

  • Gustari din peste
    90 minute
  • 31-03-2010
  • 1568
  • 0
  • 0

Cega cu ceapa

se prajeste bine pestele in ulei apoi separat se caleste ceapa cu verdeturi si ceva ardei,dupa care ultima data se serveste langa peste. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 20-04-2010
  • 1565
  • 0
  • 0

Paste cu ton

Fierbem pastele dupa indicatiile producatorului, le strecuram si le punem intr-o cratita in care am adaugat uleiul, scurgem conservele de uleiul surplus, punem pestele maruntit, adaugam cascavalul si delicatul si le lasam pe foc pana acesta se topeste, amestecand in continuu (cca. 2 minute). Se servesc cat sunt calde! Se poate inlocui uleiul clasic cu cel din conserva! Celor care le place gustul mai accentuat de peste! ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    20 minute
  • 31-03-2010
  • 1564
  • 0
  • 0

Salau rasol

Pestele spalat si curatat se pune la fiert in apa clocotita cu sare, in care s-au fiert in prealabil zarzavaturile, piperul, foaia de dafin. Se adauga o lingura otet. Sosul se pregateste din unt incalzit, amestecat cu zeama de lamaie - dupa gust - si cu verdeata tocata. Se toarna peste pestele fierbinte, abia scos din zeama. Zarzavatul fiert se intrebuinteaza ca garnitura la rasol ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 14-03-2010
  • 1562
  • 0
  • 0