Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Paste scoici umplute

Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj se scurg bine de apa si se aseaza pe o tava unsa cu putin ulei sau unt Intr-un castron amestecam sunca taiata cubulete, ciupercile taiate, cascavalul ras , oul batut, condimentam si cu aceasta umplem pastele Intr-un castron amestecam sucul de rosii cu busuiocul taiat marunt si punem deasupra pastelor Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20-25 de min ... mai mult

  • Fructe de mare
    20 minute
  • 07-03-2010
  • 1083
  • 0
  • 13

Paste late cu scoici

Se fierb pastele si se pune in apa un pic de ulei de masline. Dupa ce pastele au fiert se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se spala bine scoicile, cele desfacute nu sunt bune. Se pune in alta cratita ulei de masline si se pun scoicile, se acopera cu un capac si se lasa sa se deschida. Mai amestecati din cand in cand pana se deschid (se poate sa nu se deschida toate), puneti un pic de apa peste ele si totodata peste sucul lasat de ele, se lasa sa dea 2 clocote si se ... mai mult

  • Fructe de mare
    40 minute
  • 07-03-2010
  • 1056
  • 0
  • 5