Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Scoici in vin alb

ingrediente: 1 kg carne scoici, 3 cepe taiate marunt, 1/2 telina taiata cuburi mici, 2 morcovi taiati marunt , 1 legatura patrunjel taiat fin , 500 ml vin alb, 1/2 lingurita , 1/2 lingurita sare, 2 foi de dafin mod de preparare: Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la inabusit 5-7 minute, dupa care se adauga ceapa, vinul, sare si piper, foile de dafin. Se da un clocot. Mod de s ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 03-03-2010
  • 1372
  • 0
  • 0

Calcan cu unt si capere

Calcanul se spala bine si se pune sa fiarba cu supa sau apa. Se fierbe la foc mic, fara clocote mari. Cand este fiert se scoate pielea si se aranjeaza calcanul pe un platou, se garniseste cu capere inabusite in unt. Se amesteca putin otet cu putine supa din care a fiert pestele si se toarna peste peste. Se toarna si unt fierinte si se serveste cu patrunjel tocat. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 17-03-2010
  • 1364
  • 0
  • 0

Sufleu de salau

Se fierbe salaul, se scot oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din: unt, faina, si lapte sau zeama in care a fiert pestele.Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se adauga 3 galbenusuri, zeama de lamaie, cascavalul ras pe razitoare mica si albusurile batute spuma. Se pun intr-un vas de sticla incasabila, uns cu unt, fileurile de salau, se toarna sosul, se presara cascaval ras, si se introduce in cuptor sa se coaca. Se serveste imediat ce e gata. Se pun ... mai mult

  • Sufleruri de peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1362
  • 0
  • 0

Salata de cartofi cu ton

Se fierb cartofii in coaja 20 de minute, se racesc si se decojesc. Se fierb si ouale 5 minute. Intr-un castron suficient de mare pregatim salata noastra: taiem cartofii cubulete, ceapa fideluta, punem si tonul, apoi taiem castravetii rondele si ardeiul fideluta, adaugam si ouale taiate cubulete, maslinele si fileurile de peste sarat. Apoi adaugam 1 lingura de otet, 3-4 de ulei, sare, piper si putina maioneza (depinde de gust) si amestecam totul. Bagam la frigider pentru cel putin o ora. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1360
  • 0
  • 0

Salata de icre imitate

Se pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cand apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. Se firbe amestecand, pan ace pasta devine potrivit de consistenta. Se da la o parte, si dup ace sa racorit, se freaca, punand pasta de peste, boia pentru culoare, si ulei ca la orice salat. Se potriveste de acru si de sarat, se adauga ceapa taiata si se aseaza pe o farfurie, punand cateva masline imprejur. ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 11-04-2010
  • 1351
  • 0
  • 0

Sufleu de peste

Pestele se curata se spala si se fierbe. Cand este gata fiert se scoate din apa se racoreste apoi se scot oasele toate iar carnea se sfarama bine pana devine o pasta. Se face un sos alb din 2 linguri cu faina amestecate cu untul, pe foc si cu laptele adaugat treptat. Se amesteca sosul cu pasta de peste se pun galbenusurile pe rand se adauga sare si albusurile batute spuma amestecand usor. Se unge cu unt un vas din care se va servi si la masa, se toarna compozitia in el si se introduce in cuptor. ... mai mult

  • Sufleruri de peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1324
  • 0
  • 0

Calcan gratinat cu scoici

Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se ... mai mult

  • Fructe de mare
    50 minute
  • 07-03-2010
  • 1323
  • 0
  • 0

Supa crema

Se pregateste un bulion de legume in care se fierbe pestele. Se dezoseaza carnea si se trece prin masina de tocat,Se amesteca cu un sos alb, subtiat cu o ceasca de zeama de peste si se trece printr-o sita deasa.Se mai adauga restul de zeama si piperul. se potriveste cu sare. se dau cateva clocote. Se ia de pe foc, se adauga restul de unt, galbenusurile si smantana. ... mai mult

  • Supe de peste
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 1315
  • 0
  • 0

Calcan rasol

Se opareste calcanul, se scoate pielea si se taie bucati. Se fierb legumele in apa cu otet si cand sunt fierte pe jumatate se pune pestele si se fierbe la foc mic, fara clocote mare. Cand pestele este fiert se scoate pe o farfurie, se presara cu sare, piper, patrunjel tocat marunt, se stropeste cu zeama de lamaie si se serveste cu cartofi fierti. ... mai mult

  • Rasol de peste
    1 minute
  • 17-03-2010
  • 1304
  • 0
  • 0

Sufleu de peste

Se unge o forma in care vom pune sufleul abundent cu margarina si se aprinde cuptorul, sa fie incalzit cand punem sufleul. Pestele se curata de piele si oase, apoi se taie bucatele mici. Separat, se prepara din faina, unt si lapte un sos alb, care se amesteca cu pestele si se potriveste de sare si piper. Dupa ce s-a mai racorit, se amesteca cu galbenusurile puse pe rand si cand compozitia s-a omogenizat bine se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia, se presara cu cascaval ras si s ... mai mult

  • Sufleruri de peste
    120 minute
  • 31-03-2010
  • 1297
  • 0
  • 0

Morun rasol

Se curata morunul, se spala cu apa fierbinte ca sa se scoate solzii mai usor, apoi se pudreaza cu sare si se lasa o ora. Se fierbe in apa morcovul, patrunjelul si ceapa 20 minute, apoi se adauga pestele, cartofii si se fierb la foc mic. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa care au fiert. Se scoate pestele rece, se taie felii grosute, se aseaza pe un platou garnisit cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat sau cu maioneza. ... mai mult

  • Rasol de peste
    2 minute
  • 14-03-2010
  • 1296
  • 0
  • 0

Spaghete cu fructe de mare

Se curata fructele de mare si sclatesc in apa sarata si apoi se scurg de apa se pun in tigaie cu uleiul incins, si usturoiul taiat marunt. se pune sare si piper dupa gust, dupa 4 min. se pune vinul,apoi se pun rosiile taiate,in cubulete si fierb 5 min, se pun apoi spaghetele fierte 5 min, si se lasa la fiert inca 5 minute,dupa care se pune patrunjelul tocat marunt, si 2 linguri de supa ... mai mult

  • Salate de peste
    25 minute
  • 15-03-2010
  • 1278
  • 0
  • 0

Scoici cu sos de unt

Untul se lasa la topit, la temperatura camerei, se scoate din frigider cu o ora inainte, se taie in bucatele pentru a se topi mai repede. Se toaca marunt usturoiul si patrunjelul, se amesteca cu untul, cu lingura de lemn, pana se omogenizeaza. Se adauga sare si piper. Scoicile se spala, se pun la fiert in apa clocotita, pana se desface cochilia. Se scot si se scurg. Pe fiacre bucata de scoica, cea cu carne, se pune cate o lingurita din sosul de unt. Pe o tava pentru cuptor, se inti ... mai mult

  • Fructe de mare
    40 minute
  • 07-03-2010
  • 1176
  • 0
  • 0

Salata cu migdale

salata o trecem printr-un jet de apa si lasam sa se scurga de apa bine. rosia o spalam si taiem feliute.ceapa o curatam de foi o spalam si taiem bucatele micute. tonul il scugem de ulei(sau daca doriti adaugati-l in locul uleiului de masline).punem pe farfurie prima data salata punem sare apoi punem feliutele de rosii pe margini ceapa in mijloc ,apoi tonul si la urma migdalele.punem ulei sare si otet .a iesit foarte buna si crocanta datorita migdalelor. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1175
  • 0
  • 0

Paella cu fructe de mare

Se dau rosiile prin mixer pentru a se obtine un suc gros. Se fierb scoicile pana se desfac cochiliile Se scot fructele de mare din punga si se pun in apa clocotita, lasand sa dea un clocot. Se pun la scurs. Se spala bine orezul, se scurge si se caleste in ulei pana devine sticlos. Se adauga sosul de rosii, supa de legume, ardeiul taiat cubulete, caperele, usturoiul pisat, sare, sofran si piper. Se lasa sa fiarba pana scade putin apa, se adauga fructele de mare si se mai lasa 5 minut ... mai mult

  • Fructe de mare
    50 minute
  • 07-03-2010
  • 1155
  • 0
  • 0

Paste cu fructe de mare

Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri. Pastele se fierb "al dente". Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline(pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle. Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de pr ... mai mult

  • Fructe de mare
    60 minute
  • 23-01-2010
  • 1128
  • 0
  • 0

Scoici cu ciuperci

Se aleg ciuperci mari, se curata, se spala si se stropesc cu lamaie. Dupa un sfert de ora se dau la fiert. Separat se fierb scoicile in apa cu otet, ceapa si sare. Se scot din cochilie, se curata si se pun in mujdei de usturoi preparat inainte. Se scot dupa 5 minute Si se pun peste ciupercile asezate pe un platou. Maioneza se amesteca bine cu sosul tomat, si se pune langa ciuperci. ... mai mult

  • Fructe de mare
    50 minute
  • 07-03-2010
  • 1111
  • 0
  • 0

Salata de scoici cu spanac

Scoicile se spala si se pun intr-un vas cu un pahar de apa. Se lasa acoperit 15 minute, la foc potrivit pana se desfac. Se lasa la racit si se scot scoicile din cochilia lor. Baconul se taie bucatele, se prajeste usor intr-o tigaie cu putin ulei. Spanacul se spala bine, se curata coditele si se toaca marunt, se adauga scoicile, rosiile taiate in doua, bucatelele de bacon prajit, sare, piper, uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul tocat marunt. ... mai mult

  • Fructe de mare
    40 minute
  • 07-03-2010
  • 1109
  • 0
  • 0