Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Spaghete cu crevete

ingrediente: 250 g creveti curatati 150 g spaghete fierte 1 rosie taiata cubulete 1 ceapa mica taiata marunt 1 ardei gras taiat cubulete ulei de masline sos pt spaghete sare piper si boia mod de preparare: se incinge ulei intr/o tigaie si se adauga creveti se gatesc la foc mediu pana devin opaci se adauga rosile si ceapa se mareste putin focu timp de 2 min si se adauga ardeiul se ingramadesc legumele intr-o parte a tigaii iar in cealalta parte se pune putin ulei s ... mai mult

  • Fructe de mare
    15 minute
  • 03-03-2010
  • 1434
  • 0
  • 0

Peste la cuptor

Se unge o forma in care vom pune sufleul abundent cu margarina si se aprinde cuptorul, sa fie incalzit bine. Pestele se curata de piele si oase, apoi se taie bucatele mici. Separat, se prepara din faina, unt si lapte un sos alb, care se amesteca cu pestele si se potriveste cu sare si piper. Dupa ce s-a mai racorit, se amesteca cu galbenusurile puse pe rand si cand compozitia s-a omogenizat bine se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia, se presara cu cascaval ras si se pune la cupt ... mai mult

  • Sufleruri de peste
    30 minute
  • 11-04-2010
  • 1419
  • 0
  • 0

Supa crema de legume

Legumele se spala bine , se taie si se pun intr-un vas de inox. La fel si morunul, se curata si se transeaza cubulete.Legumele se pun la fiert cu supa de legume (pentru ca supa sa fie mai gustoasa, se foloseste supa de legume) , peste care se adauga si mazarea fina si bine spalata. Se lasa sa fiarba sub capac la foc potrivit, iar pe timpul fierberii se spumeaza.Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas. Cand legumele au fost suficient fierte, se trage vasul dupa foc si se lasa sa s ... mai mult

  • Ciorba de peste
    60 minute
  • 02-02-2010
  • 1417
  • 0
  • 12

Budinca de crap

Mod de preparare: Peºtele fiert (care a rãmas) se taie în bucãþi potrivite, se desãreazã. Se fierb cartofii (câte unul pentru fiecare persoanã), se scurg bine, se zdrobesc bine cu furculiþa. Se pregãteºte sosul bechamel la care se adaugã o lingurã de bulion de peºte aromat. Se amestecã apoi cu 4 linguri de caºcaval ras; se adaugã peºtele, puþinã nucºoarã rasã (un vârf de cuþit), sare, piper. Se ung cu unt forme mici (pentru fiecare persoanã) se umplu cu compoziþia ... mai mult

  • Budinci din peste
    1 minute
  • 14-04-2010
  • 1417
  • 0
  • 0

6chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc si se lasa deoparte. Intre timp se pune somnul intr-o tigaie , se acopera cu lapte si se fierbe inabusit 8-10 minute, pana cand carnea devine opaca.Se scoate pestele din tigaie so se pastreaza laptele pentru sos. Se incalzeste cuptorul la 190’C.Se indeparteaza oasele, pielea si se faramiteaza carnea pestelui.Se pune intr-un castron si se amesteca cu cartofii zdrobiti, ketchupul si condi ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 28-03-2010
  • 1416
  • 0
  • 0

Salata de scrumbii su cartofi

Se curate scrumbia, se spala si se lasa cateva ore in apa rece, ca sa se desareze. Se taie ucati. Se prergateste o salata de cartofi, se aseaza intr-o farfurie si deasupra se pun bucatile de scrumbie. Se pun imprejur felii de ceapa taiata subtire si masline. Salata este gustoasa cand este pregatita cu o ora, doua inainte de a fi servita. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 11-04-2010
  • 1408
  • 0
  • 0

Nisetru rasol

Se face o supa din toate legumele. Se fierbe nisetrul in supa preparata din ingredientele date si se serveste fierbinte, cu lamaie, unt firbinte si cu patrunjel tocat marunt ... mai mult

  • Rasol de peste
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 1407
  • 0
  • 0

Pui de balta in sos picant

Puii de balta se dau prin faina si ou si se prajesc la foc potrivit. Se taie cepele si ardeii grasi marunt si se calesc. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine, se mai adauga si un pic de apa; cand e gata se adauga bulion, sare, piper si ardeii chilii taiati marunt. Se mai lasa sa mai dea un clocot si se ia de pe foc. Puii de balta se aseaza pe o farfurie si se toarna sosul cald peste ei. ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 31-03-2010
  • 1403
  • 0
  • 0

Oblete cu spaghete

dupa ce obletele s-a luat de pe gartar se fierb pastele apoi se pun langa peste pe o farfurie se pot servi cu keceap . ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 29-03-2010
  • 1402
  • 0
  • 0

Calmar cu orez

se pune orezul la fiert timp de 20 minute in acest itmp pestele es pune pe gartar cam 15 minute se poate servii orezul ca un fel de garnitura langa peste,cu lamaie si verdeata. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 30-03-2010
  • 1400
  • 0
  • 0

Cega rasol

Se curata legumele se spala si se pun sa fiarba. Cand legumele sunt aproape fierte se pune pestele si se fierbe la un foc foarte mic. Cand pestele este fiert se scoate pe un platou si se garniseste cu legumele fierte. Se stropeste cu zeama de lamaie, se presara patrunjelul tocat si ulei si se serveste. ... mai mult

  • Rasol de peste
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 1399
  • 0
  • 2

Salata din icre de crap

Icrele se curata de pelite cu farculita si se pun intrun tifon strans si se toarna apa peste ele sa se spele. Se lasa sa se scurga de apa, se desface tifonul si se pun icrele intr-un castron, se aseaza pe un vas cu apa care fierbe, si se amesteca pana icrele se rosesc. Se iau de pe aburi si se bat cu felia de paine inmuiata in apa si cu uleiul adaugat treptat, pana se albesc. Se toaca fin ceapa, se amesteca cu icrele si cu zeama de lamaie , dupa gust. Se aranjeaza salata in salatiera si se garni ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 07-03-2010
  • 1390
  • 0
  • 0

Rosii umplute cu ton

Se taie rosiile unde au codita, se scobesc cu o lingurita iar miezul lor il taiem bucatele, il amestecam cu tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva), oul fiert taiat, urda sau ricotta, ceapa tocata marunt, sare si piper. Rosiile scobite le saram si le umplem cu aceasta compozitie. Le coacem in cuptor, intr-o tava unsa cu ulei sau captusita cu hartie de cuptor, circa 20 minute la o temperatura de 200 grade C. Se servesc caldute sau reci. ... mai mult

  • Gustari din peste
    30 minute
  • 31-03-2010
  • 1388
  • 0
  • 0

Rosi umplute cu file de salau

ceapa se curata si se da prin razatoare,se pune fileul de salaul la fiert cu putina sare,orezul se spala si se pune la fiert cu patrunjelul,piper,ceapa si pestele fiert maruntit,rosiilor li se face un capacel si se scoate miezul,se umple rosiile cu amestecul de peste,se pun rosiile intr-o tava si se pune apa peste ele,se baga la cuptor 15 min la maxim,se serveste calde si cu iaurtul deasupra ... mai mult

  • Gustari din peste
    1 minute
  • 16-03-2010
  • 1387
  • 0
  • 0

Scrumbii sarate cu sos de mustar

Se tin scrumbiile 24 de ore in apa sa se desareze. Se curate si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se aseaza pe o farfurie. Se freaca laptii intr-un castron cu o lingura de lemn, adaugand mustarul. Uleiul se pune cate putin, ca la maioneza. Se potriveste de acru. Se toarna sosul peste peste, punand imprejur masline desarate, salata de cartofi sau salata verde. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 11-04-2010
  • 1377
  • 0
  • 0

Pastravi rasol

Se curata pestele , se spala, se sareaza si se lasa la scurs cca. 20 min. Ceapa taiata in patru impreuna cu morcovul taiat bucatele se pun la fiert in apa in care sau introdus foile de dafin si piperul. Cand zarzavatul este fiert ,se scot morcovi pe un platou iar ceapa se scoate si se arunca. In apa in care a fiert zarzavatul se introduce pestele si se fierbe. Pestele fiert se aseaza in acelasi platou pe care se afla si morcovi. Cartofii fierti in coaja separat se curata se taie in bucatele eg ... mai mult

  • Rasol de peste
    2 minute
  • 06-03-2010
  • 1376
  • 0
  • 2

Paste cu fructe de mare

Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic. Pastele se fierb Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu u ... mai mult

  • Fructe de mare
    40 minute
  • 18-03-2010
  • 1376
  • 0
  • 0

Scoici casino

ingrediente: 8 bucati scoici un catel usturoi 2 lingurite ulei de masline jumatate de ardei gras rosu 25 gr unt sarat o lingurita suc de lamiie o lingurita in alb sare piper 8 lingurite pesmet 2 felii de bacon neprajit mod de preparare: Se caleste ardeiul in ulei, se adauga si usturoiul, si se lasa 3-5 minute. Se pun apoi intr-un vas si se adauga untul, sucul de lamiie si vinul. Se sareaza si se pipereaza. Se amesteca bine. Se desfac scoicile, lasindu-se doar o jumatat ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 07-03-2010
  • 1375
  • 0
  • 0