Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Ghiveci cu crap

Se curata pestele, se taie bucati, se sareaza si se lasa deoparte. Se curata legumele si se taie feliute subtiri si se pun sa fiarba cu apa si uleiul la cuptor. Cand legumele sunt aproape gata de fiert, se adauga bucatile de peste si se lasa sa fiarba impreuna. Se serveste cald sau rece. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 14-03-2010
  • 1481
  • 0
  • 5

Fasole cu somon

Curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Extrageţi sucul de lămâie. Ungeţi bucăţile de pește cu zeamă de lămâie şi ulei. Asezonaţi cu sare şi piper. Frigeţi bucăţile de peşte pe toate părţile pe plită – dacă nu aveți plită, într-o tigaie de teflon fără grăsime sau pe o tigaie-grătar. Stropiţi peştele din când în când cu zeamă de l&# ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 20-04-2010
  • 1479
  • 0
  • 0

Pana de somn cu usturoi

Se spala bucata de somn si se pune la fiert cu o ceapa si un morcov. Se lasa sa se raceasca in apa. Se taie feli si se serveste cu mujdei de usturoi si cu mamaliga. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 23-04-2010
  • 1477
  • 0
  • 0

Biban cu rosii

Pestele se opareste, se curata de piele, apoi se taie in felii, care se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte, la foc mic. Cand este gata, se scoate, se pune pe farfurie, iar in tigaia in care s-a prajit se mai pune unt, se pun rosiile curatate de pielita si seminte si taiate sferturi, un catel de usturoi taiat feliute subtiri si patrunjel verde tocat. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine totul, apoi se toarna peste peste si se serveste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 19-03-2010
  • 1476
  • 0
  • 0

Rosii umplute cu ton in ulei

Se scoate tonul din cutii se amesteca cu unt si ulei si se freaca bine cu sare si piper pana se obtine o pasta. Rosiile se scobesc si se aseaza intrun vas cu sare si otet unde se tin 10 min. S scurg usor si se umplu cu crema de ton. Se aranjeaza pe un platou un strat de patrunjel verde tocat iar deasupra se aseaza rosiile si se servesc. Succes. ... mai mult

  • Gustari din peste
    1 minute
  • 06-03-2010
  • 1474
  • 0
  • 0

Salata cu ton

Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa cum dorim. Amestecam totul intr un bol mare, adaugam si tonul, zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper si servim cu crutoane. Este o salata ideala, dupa mesele copioase de sarbatori ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 01-04-2010
  • 1473
  • 0
  • 0

Pilaf de midii

Se fierb midiile in apa si se scoate carnea dinauntru. Se prajeste usor in unt sau ulei o ceapa mica taiata marunt si o cesca de orez ales, spalat si apoi bine uscat. Se stinge cu doua cesti din zeama in care au fiert midiile, la care se adauga zeama de carne sau apa. Se pune bulionul de rosii, sare si piper. Se da la cuptor. Cand orezul este aproape gata, se pun midiile. Se rastoarna si se serveste fierbinte. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 11-04-2010
  • 1472
  • 0
  • 0

Salata de ton cu legume

Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele nu foarte subtiri si se pun la fiert impreuna in apa cu sare. Ouale se fierb si se taie felii. Tonul se scurge bine de uleiul care este in conserva sau se poate lasa uleiul in locul maionezei. Se amesteca toate ingredientele si se pune deasupra patrunjelul tocat. ... mai mult

  • Salate de peste
    40 minute
  • 28-02-2010
  • 1470
  • 0
  • 0

Fructe cu paste

Cei 5 catei de usturoi se taie felii subtiri, ardeiul iute se taie rondele subtiri, pastele se fierb. Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline pentru a nu se lipi intre ele si se tin la cald. Pentru acest fel cele mai bune paste sunt cele in spirala, datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Intr-o tigaie se calesc ingredientele in ulei de masline incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 05-05-2010
  • 1468
  • 0
  • 0

file de calcan cu lapte

se pune laptele la fiert apoi se adauga si calcanul si se lasa 10 minute, ultima data se pune si orezul ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 16-03-2010
  • 1463
  • 0
  • 0

Scordolea de raci

Racii, bine spalati in apa multa, se pun sa fiarba cu usturoi, foaie de dafin, boabe de piper, sare. Se curata nucile si se piseaza bine. Se amesteca nucile cu painea muiata in apa in care au fiert racii si apoi stoarsa se freaca bine punand cate putin ulei, pana se leaga ca o crema. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie. Se aranjeaza pe un platou rotund si imprejur se pun coditele de raci, apoi se serveste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 1461
  • 0
  • 0

Caviar cu ciuperci

caviarul se pune la cuptor pe o tava impachetat intr-o folie timp de 10 minute intre timp ciupercile le prajim in ulei bine incins, se lasa cateva minute si pe o prte si pe alta ,ciupercile se servesc sub forma de garnitura la caviar langa o felie de lamaie. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    35 minute
  • 30-03-2010
  • 1460
  • 0
  • 0

Stufat de morun cu ciuperci

Se aleg ciuperci mai mici, se spala si se pun cu 1 lingura unt sa fiarba inabusite in apa ce o lasa ele. Se pun feliile de morun cu ceapa tocata intr-o cratita cu 1 lingura unt, pe foc mic, se se inabuse, acoperite cu capac, pana incep a se rumeni, apoi se adauga faina, vinul, apa, sare, piper si patrunjel verde tocat si se fierbe pana scade apa. Se aranjeaza pe o farfurie mare feliile de peste si intre ele se pun ciupercile si se serveste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 1457
  • 0
  • 0

Salata cu icre

Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, ca sa-si schimbe culoarea. Se aleg bine pielitele cu o furculita, se pune sare si apoi se iau de pe abur si se bat bine cu ulei, ca maioneza. La urma, se adauga zeama de lamiie, iar ca sa fie mai tari, se adauga un bob de sare de lamiie, dizolvata in putina apa rece. Se mai bat putin si se asaza pe farfurie. Se fac garnituri cu spritul si se orneaza cu masline taiate in forma de rozeta. Cine doreste poate adauga la icre si putin miez de fr ... mai mult

  • Salate de peste
    30 minute
  • 28-02-2010
  • 1455
  • 0
  • 0

Rosii umplute cu peste in ulei

se aleg rosii tari. se taie un capac se scobesc se presara cu sare si piper si se stropesc cu putin otet. se aseaza pe o farfurie cu gura in jos tinandule asa ceva timp sa se scurga. cu furculita se sfarama pestele intrun castron , se adauga maioneza din galbenus, ulei, zeama de lamaie si sare. se freaca totul bine impreuna apoi cu aceasta pasta se umplu rosiile care apoi se aseaza pe o farfurie cu patrunjel imprejur. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 09-04-2010
  • 1452
  • 0
  • 0

Salata de heringi

Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie pestisori, iar merele cubulete. Se amesteca totul cu sare, piper, patrunjel tocat, ulei si otet. Se serveste rece ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1447
  • 0
  • 0

Peste umplut cu creveti

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana la coada astfel incat sa se obtina un buzunar unde se vor pune crevetii. Aseaza ceapa tocata la baza unui vas termorezistent in care sa incapa pestele.Aseaza pestele peste ceapa.Asezoneaza-l cu sare si piper si pune-l deoparte Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit.Dupa ce s-a topit ia-l de pe foc, toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca 5 minute.Dupa ce s-a racit putin, adauga l ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1440
  • 0
  • 0

Paste cu fructe

Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic. Pastele se fierb "al dente". Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse in ... mai mult

  • Fructe de mare
    40 minute
  • 23-04-2010
  • 1436
  • 0
  • 0