Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Dorada la cuptor

Se curata cartofii si se taie felii asezandu-se un pat de cartofi intr-o tava inalta care a fost unsa bine in prealabil cu ulei.Se eviscereaza dorada si se aseaza pe patul de cartofi.Se taie ciupercile se umple dorada iar surplusul este aruncat pe langa peste in tava.Se adauga si rosiile cherry intregi,ceapa taiata in 4,catei de usturoi,si ardeiul gras taiat dupa imaginatia fiecaruia.Se stropeste dorada cu un pic de lamaie si se da morcovul prin razatoare asezanduse apoi un pat subtire de morcov ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 29-03-2011
  • 8302
  • 0
  • 0

Ostropel de salau

Salaul se curata, eviscereaza, taie rondele si se sareaza cu sare grunjoasa. Se lasa la sarat 15 minute. Se trec apoi rondelele prin jet de apa pentru a da jos sarea in plus (el isi trage cat este nevoie). Se dau prin faina si se prajesc rondelele in ulei bine incins. Separat se face un dre din smantana subtiata cu putina apa fiarta, sare si piper. Rondele bine prajite, pe o parte si alta se aseaza intr-un vas, se toarna deasupra dresul si se mai lasa pe foc cateva clocote. Cand este gata se pre ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 14-04-2011
  • 4060
  • 0
  • 0
Scrumbie umpluta

Peste prajit

30 minute

Scrumbie umpluta

Pe langa ingredientele de mai sus adaugam: marar, faina, pesmet, sare, piper si patrunjel verde pentru ornat. Scrumbiile le curatam pe exterior apoi le desface ... mai mult

  • 15-04-2011
  • 3352
  • 0
  • 0

Crap la cuptor cu legume

Pestele se curata de solzi si intestine se portioneaza in bucati potrivite apoi se sareaza si condimenteaza;Legumele se taie rondele si se aseaza sub forma de pat intr-o tava in care am turnat cam 150ml ulei. Peste legume asezam bucatile de peste, turnam si vinul dupa care il introducem la cuptor cam 45 min la foc potrivit. Spre sfarsitul timpului de coacere adaugam si cateii de usturoi usor zdrobiti. Se serveste de preferinta cu paine proaspat scoasa din cuptor si un vin bun alb. Pofta ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 07-05-2011
  • 11276
  • 0
  • 0

Peste cu urzici

pestele se curata ,se cresteaza pe ambele parti sa fie patruns si se codimenteaza.pestele se trece prin faina de porumb dupa care se pune la prajit in ulei incins.urzizile se se spala bine in mai multe ape si se fierb in apa cu sare.cand sunt bine fierte se scurg si se pun intr-o cratita cu ulei incins amestecandu-l bine.in timp ce amestecam se presara 2-3 maini de de faina adaugand cate putin din zeama in care au fiert.se adauga usturoiul pisat si legatura de marar.se serveste cu mamaliga ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    20 minute
  • 21-05-2011
  • 2010
  • 0
  • 0

Crap cu ciuperci la cuptor

Se curata pestele,se aseaza intr-o tava impreuna cu ciupercile taiate in felii mari,sucul de rosii si foile de dafin.Se adauga un varf de lingurita de piper,o crenguta de cimbru, vinul,4 felii de lamaie,o lingurita de sare si uleiul. Tava se baga la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora, ca pestele sa se friga incet. Se stropeste cu sosul din cind in cind. Dupa ce se rumeneste pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Cind este gata, se serveste cald, presarat cu marar sau patrunje ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 24-05-2011
  • 9585
  • 0
  • 0

Spaghete cu ton

Usturoiul se prajeste in ulei, dupa care se adauga rosiile cuburi si caperele.Pentru condimentare se pune un ardei chili.Se lasa sa fiarba putin, dupa care se adauga tonul.Spaghetele fierte bine se amesteca cu acest sos si se sareaza dupa gust. Se presara cu verdeata (oregano,busuioc,cimbru) si se servesc calde. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 26-05-2011
  • 3022
  • 0
  • 0

Sufleu de branza cu peste

Intai se va prepara sosul besamel (din galbenusuri). Albusurile de oua batute spuma se incorporeaza in sosul caldut. Intr-un vas termoizolant punem un rand de peste (somn, salau, crap etc) sare, piper, bucatele de unt si pe deasupra turnam sosul. Punem vasul la cuptor cca 12-15 min. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    20 minute
  • 02-06-2011
  • 2821
  • 0
  • 0

Calamari

se pun la scurs calamarii dupa ce sau dezghetat si spalat. intr-un bol se amesteca bine faina si berea . se bat cu teluj 2 oua si se adauga sare dupa gust totul se amesteca ca pasta sa fie fluida ca pentru clatite. se dau rondelele prin aluat si se pun la prajit in ulei incins. se servesc cu lamaie. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 15-06-2011
  • 4833
  • 0
  • 0

Peste in lac de rosii

Fileurile le stropim cu suc de lamaie si le saram. Rosiile le punem la fiert cu supa de peste, adaugam apoi fileurile si le lasam sa fiarba cam 10 minute. Scoatem cu grija fileurile pe un platou si le tinem la cald. Faina cu margarina se desfac cu putina supa si se agauga si sosul de rosii si se lasa pe foc pana se ingroasa putin. Se adauga frisca si frunze de busuioc tocate marunt. Sosul rezultat se agauga peste fileurile de peste. Se poate servi cu orez, ciuperci asu paste cu cascaval. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    20 minute
  • 03-06-2011
  • 2953
  • 0
  • 0

Sarmale de peste

Pe langa ingredientele mentionate mai sus avem nevoie de: ceapa, bulion, verdeata, varza sau foi de vita, sare, piper. Mod de preparare: Se toaca carnea de peste de doua ori prin masina de tocat si se amesteca bine cu ceapa si orezul, sare , piper, verdeata. Se impacheteaza sarmalele, se aseaza in oala si se agauga bulion dizolvat in apa. Se pun la fiert 2-3 ore, la foc mic. Se servesc cu mamaliguta calda si smantatna dupa gust. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    3 minute
  • 04-06-2011
  • 4030
  • 0
  • 0

Crap la cuptor cu legume

Curatati ceapa, morcovul si ardeiul gras, spalati-le si tocati-le. Spalati rosiile si taiati-le in jumatati. Curatati pestele de eventualele oscioare ramase de la filetare, spalati-l si puneti-l intr-o tava adanca.Puneti imprejurul acestuiua legumele taiate, apoi adaugati uleiul si vinul. Presarati totul cu sare si piper, dupa gust si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute. Serviti crapul cu mamaliga, cu garnitura de legume, totul presarat cu patrunjel tocat s ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 06-06-2011
  • 15699
  • 0
  • 0

Pastrav la folie

pestele se curata se spala si se cresteaza pe ambele parti.se sareaza se ung cu ulei si se stropesc cu putina lamaie.fiecare bucata se infasoara in folie.tot in folie bine unsa cu ulei se infasoara si cartofii taiati bucati sarati si piperati.totul se pune in tava si se baga la cuptor circa 30 minute. se servesc cu lamaie si neaparat o sticla de vin alb. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 06-06-2011
  • 13982
  • 0
  • 0

Peste cu legume la cuptor

Se curata pestele si se spala apoi se presara sare,piper si condiment. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa dea in c;ocot 5 minute.Ceapa curatata se taie fideluta, se caleste in ulei dupa care se adauga si ardeiul taiat. Intr-o tava se pun cartofii peste care se aseaza ceapa si ardeiul calite, iar deasupra se pune pestele. Se toarna o cana de mica de apa si se da totul la cuptor pentru 10-15 minute. Se serveste cald , cu marar si feliute ... mai mult

  • Peste la cuptor
    20 minute
  • 06-07-2011
  • 28697
  • 0
  • 0

Peste marinat

se curata pestele, se spala, dupa care se taie bucati, se presara cu sare si piper si se lasa la rece 24 ore. Se curata ceapa si morcovul, ceapa se taie pestisori, iar morcovii rondele. Se fierbe otetul cu toate condimentele si cu zaharul, iar dupa ce a dat in cateva clocote se da deoparte. Pestele se pune in borcane impreuna cu rondelele de morcov si ceapa. Dupa ce s-a racit otetul se toarna in borcane, se lasa un spatiu liber de doua degete, se toarna cam o lingurita de ulei la borcan, dupa c ... mai mult

  • Peste marinat
    60 minute
  • 07-07-2011
  • 45517
  • 0
  • 0

Crap cu lamaie la cuptor

1.se ia carnea de crap cu cat mai putine osciare posibil si in bucati cat mai mari 2.se unge o tava cu 1/2 din ulei si se aseaza carnea paturita cu ceapa si usturoiul 3.se presara sarea si piperul si se scurge in siruri uleiul ramas 4.se taie o lamaie felii si se pun ici-colo pe carne si se presara verdeturile si alte legume dupa preferinte 5.se tine la cuptor cu verificare fregventa din 15 in 15 minute pana credeti ca s-a rumenit destul POFTA BUNA ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 01-01-2012
  • 19421
  • 0
  • 0

Crap cu rosii la cuptor

se curata crfapul si se sareaza. se lase intreg, se cresteaza insa din distanta in distanta si se impaneaza pe crestaturi cu usturoiul taiat felii subtirii. intr-o tava se aseaza doua betisoare peste care se pune crapul in asa fel incat sa nu atinga tava, se imbraca cu felii de rosii peste care se presara putina faina alba. se toarna pe deasupra uleiul dupa care se da la cuptor la foc potrivit. cand pestele este pe jumatate gata se toarna vinul, se adauga cateva boabe de piper si cui ii place 1 ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 24-02-2012
  • 15865
  • 0
  • 0

Bors ca la cherhana

ca sa iasa borsul bun se incepe cu un toi de albitura. in ceaun se fierbe prima data maruntisul. dupa ce e gata se strecoara zeama si se da maruntisul la porci, rate, gaini, caini, dupa caz.in zeama rezultata se adauga radacinoasele si ardeiul gras tocate marunt, ardeiul iute tocat cu tot cu seminte. cand sunt aproape fierte se tranteste in oala pestele mare taiat bucati, nu prea mici sa nu se desfaca, vinul alb iar mai apoi rosiile tocate si ele cuburi. se acreste cu otet sau bors, fiecare dupa ... mai mult

  • Bors de peste
    90 minute
  • 25-02-2012
  • 9816
  • 0
  • 0