Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Saramura ca la mama

Aceasta reteta isi are originile in Delta,fiind putin modificata,acel putin dandu-i un gust mai bun si un plus de savoare. Se taie pestele(orice fel de peste de marime medie:crap,caras,platica,scobar) rondele de 2cm grosime si se sareaza.Se taie apoi,rosiile cubulete,ardeii grasi si ardeii iuti rondele.Usturoiul se zdrobeste cu sare si se face un mujdei gros,amestecandu-se cu legumele care au fost sarate in prealabil. Intr-o tigaie cu ulei incins se prajesc rondelele de peste dupa ce au ... mai mult

  • Saramura de peste
    40 minute
  • 11-05-2012
  • 27782
  • 0
  • 0

Salau cu maioneza ca la mama

Intr-o oala se pun 2l de apa cu sare, dafin si piper.Salaul curatat, portionat in bucati de 2cm se fierbe 15 min.Se scot bucatile de salau si se aseza pe un platou, reconstituind forma pestelui. Cartofii, curatati, taiati cubulete se fierb impreuna cu morcovul taiat rondele in supa de la peste.Cand sunt fierte legumele, se scot si se aseaza pe platou, in jurul pestelui. Se prepara o maioneza, se diluiaza cu supa in care au fiert pestele si legumele(strecurata) si se acreste dupa gust cu ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    60 minute
  • 31-05-2012
  • 11673
  • 0
  • 0