Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Pastrav afumat

Pastrav afumat Contributie de la Csaba Takacs- Germania Preferabil sa prinzi singur pastravii, ca au un gust mult mai bun decit cel cumparat, iti spun din experienta. Pastravul din poza ajunge pentru doi oameni care nu maninca piine pe linga, in caz contrar ajunge pentu patru oameni maturi. Datorita grasimilor nesaturate este un ideal curatitor de colesterol din organism. Pestele trebuie sa aiba ochii transparenti fara tulburari in corpul cristalin, branhiile de culoarea singelui rosu, iar ... mai mult

  • Peste afumat
    48 minute
  • 12-12-2007
  • 22235
  • 0
  • 2

Pastrav la cuptor umplut cu legume

Se curata si se spala pastravul, se sareaza si apoi se stropeste cu lamaie, apoi se unt exterior si daca se doreste interior. Cu legumele se procedeaza la fel, se spala se taie bucatele si fac sote si cu ele se umple interiorul pestelui. Pestravul se pune in tava eventual pe un staniol/folie unsa cu unt si se da la cuptor. Se pregateste o lamaie stoarsa si se toaca patrunjelul. Dupa ce pestele e rumenit se scoate se stropeste cu lamaie si se garniseste cu patrunjel. E un deliciu. PUteti folosi i ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 11-12-2007
  • 17301
  • 0
  • 0