Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Peste fiert

Se pune apa intr-un vas (ata de multa incat fiecare bucata de peste sa poata fi acoperita in totalitate), se adauga o lamaie taiata felii (*fara coaja fiindca aceasta da gust de amarui*), si sare dupa gust. Se fierbe apa iar cand clocoteste fiecare bucata de peste se scufunda separat aproximativ un minut (pana carnea se albeste si se desprinde usor de oase) pe urma se pune intr-o tigaie incinsa in ulei si se prajeste aproximativ 2-4 minute pana pestele prinde gust de prajeala. Se poate servii c ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 07-05-2008
  • 11127
  • 0
  • 0

Stiuca infoliata.

AM INTINS FOLIA DE STANIOL PESTE TOATA SUPRAFATA TAVI, UNDE AN PUS TOATE INGRIEDIENTELE MAI SUS MENTIONATE,MAI PUTIN APA SI VINUL. AM IMPACHETAT IN FOLIE STIUCA, CAT DE ERMETIC AM PUTUT, SA NU SE PIARDA AROMELE,SI APOI AM PUS APAN TAVA. AM ADT CUPTORUL LA FOC MIC,SI DUPA O LUMATATE DE ORA AM TURNAT VIN IN TAVA. AM LASAT INCA UN SFERT DE ORA ,APOI AM SCOS TAVA , LASIND SA SE RACEASCA LA TEMPERATURA MEDIULUI AMBIANT, DUPA CARE AM DESPACHETAT PESTELE, SI AM DAT INCA ODAT LA CUPTOR ,PINA S-A RUMENIT ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 19-04-2008
  • 7073
  • 0
  • 1

Ciorba de peste dunarea,partea 2a

imi cer scuze pt incurcatura dar m-am prins tarziu cum se completeaza aici...am scris tot ce nu s-a afisat in reteta anterioara.Pofta mare.E delicioasa ciorba! ... mai mult

  • Ciorba de peste
    2 minute
  • 26-03-2008
  • 3044
  • 0
  • 0

Ciorba de peste dunarea

Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati, de latime potrivita. Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap. Se zvanta pe un stergar si se sareaza. Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min. Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil. Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati ... mai mult

  • Ciorba de peste
    2 minute
  • 26-03-2008
  • 6963
  • 0
  • 3

File de salau pane

Se curãþã pestele se taie capul ºi coada. Se desface în douã, în lungime. Se curãþã pielea, se scot oasele toate. Se sãreazã ºi se tine o jumãtate de orã la rece. Se dã prin fãinã si prin ou ºi pesmet ºi se prãjeºte în ulei. Se serveºte cu maionezã sau cu lãmâie. ... mai mult

  • Peste file
    30 minute
  • 14-03-2008
  • 5482
  • 0
  • 0

Piftie de crap

Se curãþã peºtele se taie bucãþi potrivite ºi se pun împreunã cu capul într-o cratiþã cu apã cât sã le cuprindã. Se fierb apoi la foc potrivit. Se adaugã puþinã sare. Se fierb pana ce zeama a scãzut, astfel încât, luând o picãturã între degete, sã se simtã cleioase. Dacã peºtele este fiert, iar zeama nu adica nu este destul de groasa, se scoate peºtele ºi se mai lasã zeama sa scada cat trebuie. Se pune peºtele într-o farfurie prefrabil adâncã sau castron ºi ... mai mult

  • Piftii din peste
    70 minute
  • 14-03-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Stiuca umpluta cu ciuperci

se curata carnea de pe peste, cu atentie sa nu se taie pielea, se scot oasele, se trece carnea de doua ori prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ciupercile, condimentele, cu ceapa tocata marunt, care a fost calita intr-o tigaie. se fierb ouala, dar sa fie tari, si se coase burta stiucii(daca a fost taiata) cu o lingura se baga compozitia in pielea pestelui, si se incearca sa se aranjeze ouale(cojite) in asa fel incat sa fie inconjurate de compozitie. se coase la capat si se aseaza intr- ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 13-03-2008
  • 7230
  • 0
  • 0

Pastrav frantuzesc

se curata peste si se taie in doua. Se prajeste pestele, apoi se pregateste un sos marinat astfel: prajim faina cu undelemn, se adauga patrunjel si ceapa tocata, piper, sare si bulion si apa in functie de cat de moale doriti sa-l faceti. Dupa ce fierbe bine sosul se pune in el pestele si se mai da un foc de 5-10 min sa se patrunde cu sosul. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    50 minute
  • 05-03-2008
  • 5488
  • 0
  • 1

Rasol de pastrav

Se curata si se spala zarzavaturile. Se fierbe : morcvul, ceapa si telina. Pana se fierb se curata pestele si cam ape cand legule sunt faucte de jumatate se pune pestele in vasul cu legume si se fierbe bine. Cand e gata se scoate pe un platou si se garniseste cu legume. Se serveste cald cu unt sau rece cu lamaie. ... mai mult

  • Rasol de peste
    50 minute
  • 05-03-2008
  • 4602
  • 0
  • 0

Frigarui de somn sau somotei

Se curata pestele si se taie in bucati de 4-5 cm. Se face un amestec din lamaie cu sare si ulei si apa cat cu. Se tine pestele cam 15 min in acest sos. Apoi se pune pestele pe frigarui alternand cu o bucata de slanina si una de ceapa. Apoi sa da la foc. Se serveste cu mujdei. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 03-03-2008
  • 6636
  • 0
  • 0

Placinta cu peste

Iaurtul, untura, praful de copt , faina putin sare se framanta si se obtine un aluat, case se tine la frigider pt 20 min. Se curata pestele si ceapa(se taie marunt). Se taie marunt patrunjelul. Se toaca pestele cu masina de tocat si se amesteca cu patrunelul, ceapa, si 1 ou batut. Se intinde aluatul pe o masa. si se imparte in 2. Se unge o tava cu margarina si se pune o jumatate din aluat. se aseaza peste compozitie de peste se se presa gris-ul. Se acopere cu cealalta parte de aluat. Cu oul rama ... mai mult

  • Peste prajit
    80 minute
  • 02-03-2008
  • 2927
  • 0
  • 0

Salau sau pastrav cu masline

Se curata peste de solzi se eviscereaza , se portioneaza si se sareaza. Bucatile de peste se trec prin faina si apoi sa prajesc in ulei. In uleiul ramas se adauga bulionul si se stinge cu otet si vin diluate cu 100 ml apa, si se lasa la fiert cam 3 min. maslinele se desareaza prin oparire. Se pune pestele intr-un vas se pune sosul , maslinele piper si cimbru si se fierb pt 10 min. se serveeste cu garnitura de orez sau broccoli. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 01-03-2008
  • 2705
  • 0
  • 0

Peste cu rosii

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii taiati felii si uleiul. Se dau la cuptor cca 15 minute apoi se scoate tava, se pun deasupra rosiile taiate felii, pasta de rosii diluata si vinul. Se da iar la cuptor cca 10 minute. Se serveste fierbinte, cu felii de lamaie si patrunjel tocat deasupra. Pofta buna ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    1 minute
  • 29-02-2008
  • 2568
  • 0
  • 0

Bors pescaresc

Se curata legumele(in afara de cartofi) se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si piper dupa gust. Se adauga cartofii taiati cuburi si pestele mic cand aproape sunt fierte legumele. Se lasa sa fiarba circa 30 de min. impreuna cu pestele mic , dupa care se strecoara. Supa se pune din nou la fiert si , cand clocoteste , se adauga pestele mare , portionat in bucati medii. Se lasa sa fiarba circa 15 min. , dupa care se acreste cu bors. Se mai fierbe 10 min, dupa care se presara leusteanul ... mai mult

  • Bors de peste
    60 minute
  • 20-02-2008
  • 6740
  • 0
  • 0

Supa de peste

Se curata orezul se spala si se lasa in apa rece. Se curata peste si se taie in bucati. Rosiile se decojesc si se oparesc. Apoi se taie marunt. In apa fierbinete putin sarata pui la fiert ceapa, dafin-ul, piper si rosiile. Se lasa 10 min dupa care se da la foc mic si se adauga pestele. se firebe inca 15 min. Se scoate pestele pe o farfurie, se indeparteaza dafinul si piperul si pasezi supa. Apoi se pune la fiert impreuna cu orezul. Dupa 10 min. se stinge focul si se toarna ouale batute cu seama ... mai mult

  • Ciorba de peste
    60 minute
  • 20-02-2008
  • 10247
  • 0
  • 0

Plachie de peste

Review - nu se accepta diacritice, si ingrdientele nu sunt definite corect. ... mai mult

  • Plachie de peste
    30 minute
  • 19-02-2008
  • 5357
  • 0
  • 0

Salata de macrou afumat

Se spala varza si se desface de foi, apoi se taie cotoarele mai groase. Se pastreaza cateva ca sa decerezi, restul le tai marunt , fideluta. Se taie fileul de peste in fasii lungi si apoi in bucatele. Ingredientele se amesteca intr-un bol si adaugi sare si condimentezi dupa gust. La sfarsit stropesti salata cu otet si ulei. ... mai mult

  • Salate de peste
    20 minute
  • 15-02-2008
  • 4906
  • 0
  • 0

Chiftele din peste

Se curata si se spala legumele. Se fierb pentru 20 min. Pestele se curata si se fierbe la foc mic pt 10 min. Se inmoiae painea in apa. Fulgi de porumb se maruntesc intr-un tifon si se amesteca cu pesmet. Legumele fierte, pestele si painea scursa bine de apa se dau prin masina de tocat sau la robot. Apoi se amesteca cu usturoiul facut pasta , marar si sare dupa gust. Se fac chiftelute pe care le treceti prin fulgi de porumb si pesmet si apoi se prajesc uniform in ulei. ... mai mult

  • Piftii din peste
    60 minute
  • 12-02-2008
  • 6639
  • 0
  • 0