Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Peste cu ceapa la cuptor

Pestele se curata de solzi se eviscereaza,se spala si se presara cu sare.Se lasa sa stea 1-2 ore.Ceapa se taie solzi si se presara intr-o tava,se stropeste cu untdelemn si vin si se da la cuptor la foc potrivit pana se ingalbeneste.Din cand in cand se amesteca.Pestele si ciupercile se pun peste ceapa,se presara cu piper si se ung cu sosul din tava.Se dau la cuptor la foc potrivit.Din cand in cand se ung cu sosul care se lasa in tava.Se serveste fierbinte cu garnitura de ceapa si ciuperci alaturi ... mai mult

  • Peste la cuptor
    3 minute
  • 23-12-2009
  • 5490
  • 0
  • 2

Peste cu capere

Pestele se taie felii,se sareaza si se prajeste in untdelemn.Rosiile se decojesc ,se taie felii si se scot semintele.Se incalzeste untdelemnul,se pun rosiile si usturoiu pisat.Se adauga apoi vinul si coniacul si se lasa sa dea cateva clocote.Se unge tava cu untdelemn,se pune pestele,se toarna peste el sosul si se da la cuptor la foc potrivit.Cand este aproape gata,se adauga caperele si verdeata tocata marunt;se mai lasa 5 min. la cuptor,apoi se serveste fierbinte. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    2 minute
  • 22-12-2009
  • 1670
  • 0
  • 0

Peste afumat cu maioneza

Pestele se trece prin flacara 1-2 minute si se curata de piele si oase.Se taie felii subtiri.Se acopera cu maioneza.Se presara patrunjel verde,se decoreaza cu rosii taiate felii subtiri. ... mai mult

  • Peste afumat
    1 minute
  • 22-12-2009
  • 4236
  • 0
  • 0

Pasta de peste

Pestele,fara oase si pielite,se taie bucati,se pune la desarat in apa rece,schimband apa de cateva ori. Cartofii se coc si apoi se scobesc de miez. Pestele si miezul de cartofi rece se trec impreuna prin masina de tocat carne. Se adauga untul si zeama de lamaie si se freaca pana ce compozitia devine ca o pasta spumoasa. Acest preparat se poate folosi la sandwishuri,sau se pot consuma ca un fel de mancare. POFTA BUNA ! ... mai mult

  • Pasta de peste
    120 minute
  • 22-12-2009
  • 4068
  • 0
  • 5

Cega în aspic umpluta cu icre

Cega se curata, se scoate vezica, apoi se fierbe 15 minute, în apa în care au fiert feliile de ceapa, morcovii, cu sare, piper boabe, putin otet si foaia de dafin. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate separat, si se curata apoi se scoate coloana, apoi se umple cu salata de icre. Pestele umplut se aseza pe un platou oval. Rosiile se umplu cu salata de legume, oule fierte se umplu cu salata de icre si se aseaza pe platou în jurul pestelui, alternînd o rosie cu un ou umplut. Din fondul în ca ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    90 minute
  • 22-12-2009
  • 5281
  • 0
  • 0

Salata delta dunarii

Castravetii curatati de coaja se taie rondele, se sareaza, apoi se storc de suc. Rosiile, ardeii curatati de cotor si seminte, cartofii fierti si curatati de coaja, pestele afumat se taie felii. Ceapa, taiata marunt, se amesteca cu cealalte, legume, sare , piper, ulei, otet, apoi se aseaza pe un platou sau salatiera. Se garniseste cu felii de ou fiert, masline fara sâmburi, verdeata taiata marunt si crevete sau cozile de raci fierte cu sare. Pofta Buna! ... mai mult

  • Salate de peste
    60 minute
  • 21-12-2009
  • 1756
  • 0
  • 0

Icre de crap si stiuca

Mai avem nevoie de : - 2 lingurite zeama de lamaie - 10 masline (optional) - 2-4 linguri de ulei (de masline) Cu o seara inainte vom curata icrele de pielite,le vom spala bine si le vom pune la scurs intr-un tifon,sa se usuce perfect.A doua zi dimineata Luam icrele de crap si le frecam cu zeama de la un sfert de lamaie.Se freaca icrele de crap,adaugand uleiul,putin cate putin pana se incheaga; se dau la rece pentru a se "odihni".Se toaca ceapa marunt,apoi se vor amesteca icrele de crap cu ... mai mult

  • Icre de peste
    30 minute
  • 21-12-2009
  • 2784
  • 0
  • 0

Salata litoral combinata

Anghinarea sau napii si ciupercile se taie julien. Telina se rade pe razatoare, apoi se amesteca cu maioneza, julienul de legume, mustar, sare si piper. Se aseaza pe platou sau salatiera si se garniseste cu felii de ou fiert, rondele de castraveti, cozi de raci taiate julien, masline fara sâmburi si aspic taiat marunt. Se serveste rece Pofta Buna! ... mai mult

  • Salate de peste
    45 minute
  • 21-12-2009
  • 1522
  • 0
  • 1

Obleti prajiti

- obletii se vor curata de mate,de solzi,se vor spala,sterge si se vor sara - apoi se amesteca faina alba cu malaiul - se tavalesc bine de tot pestisorii in aceasta faina - se incinge uleiul si se pun obletii la prajit,pana se rumenesc si se usuca Pusi fierbinti pe o hartie care sugativeaza,pestisorii se vor scurge de ulei si i-si vor lasa grasimea.Este bine-venit orice mujdei,dar se preteaza mai bine cel pregatit cu rosii,deoarece onoreaza aceasta prajeala. Se recomanda un vin alb ... mai mult

  • Peste prajit
    60 minute
  • 21-12-2009
  • 4426
  • 0
  • 0

Salata pescareasca

Ciupercile curatate se fierb în apa cu sare si putin otet, apoi se taie felii. Pestele si scoicile se fierb încet apoi se racesc, fileurile inclusiv cele de ansoa se taie bucati mici. Maioneza se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper,scoici si fileuri de peste taiate. Se aseaza pe platou si se garniseste cu felii de ciperci, cozi de raci fierte, un ou taiat marunt si miez de salata verde. Se serveste rece Pofta Buna! ... mai mult

  • Salate de peste
    60 minute
  • 21-12-2009
  • 2893
  • 0
  • 0

Peste cu ciuperci si nuci

Mai avem nevoie de o legatura de verdeata,rom,sare si piper dupa gust. MOD DE PREPARARE: Se portioneaza ,se sareaza si se pipereaza pestele.Se aseaza in tava,pe un strat de ceapa taiat marunt.Se toarna ulei peste el si se coace la foc mic in cuptor,pe jumatate. Ciupercile,taiate fasii,se amesteca cu bulion,vin,rom,sare,piper,verdeata,si putina supa sau apa.Se pun la fiert si apoi se toarna deasupra pestelui,apoi se va continua coacerea.Tot acum se va adauga si miezul de nuca taiat in b ... mai mult

  • Peste la cuptor
    120 minute
  • 21-12-2009
  • 2455
  • 0
  • 1

Ciorba pescareasca

MOD DE PREPARARE Morcovii,telina,ceapa si albitura se taie in cubulete si se calesc in ulei,dupa care se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare.cand zarzavatul este fiert se adauga otetul si bulionul.Se potriveste gustul de sare si se pune pestele.Cand da in fiert se adauga rosiile si verdeata,dupa care se mai da o data la fiert.Se serveste calduta sau rece,cu mamaliguta. ... mai mult

  • Ciorba de peste
    120 minute
  • 21-12-2009
  • 1989
  • 0
  • 0

Sos de hrean cu pasta de tomate

Smântâna se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat, mararul si patrunjelul taiate marunt. Se aduga zaharul, sarea, piperul, zeama de lamâie ,otetul, sarea si se amesteca pentru unifermizarea compozitiei. Se serveste la preparate din peste.Pofta Buna! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    25 minute
  • 21-12-2009
  • 8666
  • 0
  • 0

Sos alb snagov cu nuca

Sosul ALB: una lingura de faina alba, un cub de unt,150ml lapte si sare dupa gust. Untul se pune la încalzit la foc mic, întrun vas adecvat. Faina se amesteca cu 50ml lapte rece, apoi se toarna câte putin peste untul topit, amestecând continuu. Când începe sa se îngroase compozitia, se adauga treptat restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se continua fierberea circa 10min, la foc moderat, adaugând si sare dupa gust, amestecând continuu. SOSUL S ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    30 minute
  • 20-12-2009
  • 5726
  • 0
  • 0

Sos verde cu usturoi

Frunzele de spanac se fierb în apa clocotita cu sare si se racesc. SE paseaza printr-o sita împreuna cu frunzele de tarhon si patrunjel. Pireul obtinut se stoarce printr-un tifon curat, obtinând sucul verde. Acest suc se amesteca cu maioneza si piper, pâna la uniformizarea compozitiei. Sosul se serveste la preparate din peste. Va doresc Fofta Buna! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    50 minute
  • 20-12-2009
  • 17235
  • 0
  • 0

Calcan afumat

Se pun calcanii intr-o saramura formata din apa,sare,zahar otet,timp de 12 ore.Se condimenteaza cu lamaie ,patrunjel ,piper si cuburi de slanina.Se aseaza pe gratar.Se afuma circa 15-20 de minute la o temperatura de 150 grade. ... mai mult

  • Peste afumat
    13 minute
  • 20-12-2009
  • 3567
  • 0
  • 13

Sos ravigotte

Ouale fierte de consistenta tare se taie marunt, la fel si ceapa verde, tarhonul si sardelele. Maioneza se pune într-un castron, se amesteca cu doua linguri de apa, apoi se adauga mustarul, ouale, ceapa tarhonul, sardelele, sarea si piperul. Se amesteca lejer pâna la uniformizarea compozitiei. Sosul se serveste la preparate din peste si crustacee. Pofta Buna! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    45 minute
  • 20-12-2009
  • 8263
  • 0
  • 4

Sos sârbesc cu legume

Ardeii si prazul se taie marunt si se înabusa în ulei cu sare, apoi se racesc. Castravetii se curata de coaja si seminte si se taie julien. Maioneza se pune într-un castron, se aduga ardeiul, castravetii si mararul taiat marunt. Se amesteca lejer pâna la uniformizarea compozitiei. Sosul se serveste la preparate din peste. Pofta Buna! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    50 minute
  • 20-12-2009
  • 8416
  • 0
  • 2