Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Salata de creveti

Se decongeleaza crevetii, se fierb cu putina sare, se scurg, apoi se lasa sa se raceasca. Salata se spala, se desface foi, se toaca, apoi se pun crevetii si peste toate acestea se toarna sosul Remoulade. Se garniseste cu felii de lamaie. Se serveste rece. ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1608
  • 0
  • 0

Salata de peste marinat si sfecla rosie

Sfecla si cartofii curatati se dau pe razatoarea mare, pestele se dezoseaza si se taie bucatele potrivite, ceapa se taie solzisori. Pe un platou se aranjeaza pestele, deasupra se pune ceapa si se acopera cu maioneza, urmeaza stratul de cartofi si iar maioneza. La sfirsit se pune sfecla uniform, se acopera cu maioneza si se orneaza cu cozi de ceapa verde si patrunjel. Se serveste a doua zi ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1797
  • 0
  • 0

Salata de icre cu masline si lamaie

Se bat icrele proaspete intr-un castron cu putina sare si putin piper, dupa gust. Se adauga uleiul picatura cu picatura, ca la maioneza, pina se obtine o spuma. Se amesteca cu zeama de lamiie. Se asaza pe o farfurie, se garnisesc cu masline, iar ceapa tocata foarte marunt se serveste separat. La icrele sarate, nu se mai adauga sare ... mai mult

  • Icre de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 3131
  • 0
  • 0

Salata de ton

Se fierb melcisorii in 2 l de apa in care se pune in prealabil vegeta si 2 linguri de ulei, dupa care se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca tonul cu patrunjelul tocat marunt, se adauga sarea de lamiie dizolvata intr-o lingura de apa. Deasupra se pun pastele si se amesteca bine. Se adauga maioneza si se potriveste de sare. Se servesc ca aperitiv sau garnitura ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1778
  • 0
  • 0

Salata de heringi

Se fierb cartofii si sfecla, dupa care se taie in felii. Pestele se rupe in fisii foarte mici, cepele se taie pestisori, iar merele cubulete. Se amesteca totul cu sare, piper, patrunjel tocat, ulei si otet. Se serveste rece ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1447
  • 0
  • 0

Salata cu macrou afumat

Macroul afumat, fara oase si fara pielita, se taie marunt; telina, morcovul si marul curatate si date pe razatoarea mica se storc de zeama si se pun intr-un castron. Se amesteca impreuna cu pestele, maioneza si sare. Se orneaza cu felii subtiri de lamaie si patrunjel verde. Se serveste ca atare ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1607
  • 0
  • 0

Salata de peste

Pestele fiert se scoate de pe oase si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamiie, sarea si verdeata. Oul fiert se da pe razatoare si se presara pe deasupra. ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 13-04-2010
  • 1628
  • 0
  • 0

Oua casino

Ouãle fierte tari ºi curãþate de coajã se taie în jumãtãþi (în lungime). Se scoate gãlbenuºul, care se amestecã apoi cu ingredientele de mai sus. Se adauga sare si piper dupa gust.Se umplu jumãtãþile de ou ºi se acoperã cu sos tartar. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 13-04-2010
  • 1735
  • 0
  • 0

Salata de cartofi cu pestisori sarati

Se spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei. Pestisorii se tin in otet, apoi se scot si se taie in bucatele de aprox. 2 cm. Otetul in care au stat pestisorii se arunca. Cepele se taie marunt, apoi impreuna cu pestisorii se adauga la cartofi. Totul se amesteca bine. Salata se presara cu marar tocat marunt si se consuma rece, dupa cel putin o jumatate de ora de la pregatire ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 12-04-2010
  • 2173
  • 0
  • 0

Salata de scrumbii sarate cu ceapa

Se despica scrumbiile pe burta, se curata, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5-6 ore. Se spala apoi in apa rece, se curata de pielita tragind-o de la cap spre coada, se scoate sira spinarii cu toate oasele mari, se taie in bucati late de doua degete care se aranjeaza apoi una linga alta pe o farfurie lunga, astfel incit sa dea impresia ca scrumbiile sint intregi. Ceapa dinainte curatata si tinuta in apa rece, se taie, cu un cutit bine ascutit, rotogoale cit se poat ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 12-04-2010
  • 1596
  • 0
  • 0

Salata de icre de crap cu ceapa

Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, ca sa-si schimbe culoarea. Se aleg bine pielitele cu o furculita, se pune sare si apoi se iau de pe abur si se bat bine cu ulei, ca maioneza. La urma, se adauga zeama de lamiie, iar ca sa fie mai tari, se adauga un bob de sare de lamiie, dizolvata in putina apa rece. Se mai bat putin si se asaza pe farfurie. Se fac garnituri cu spritul si se orneaza cu masline taiate in forma de rozeta. Cine doreste poate adauga la icre si putin miez de fr ... mai mult

  • Icre de peste
    2 minute
  • 12-04-2010
  • 6332
  • 0
  • 0

Salata afumata

Se da pielita de pe peste si se taie in bucatele, se taie castravetii murati in cubulete si se amesteca cu smanta. Se adauga sare, piper dupa gust. ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 12-04-2010
  • 1505
  • 0
  • 0

Salata de ton

Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton bucati, nu maruntit) si grapfruiturile curatate si maruntite. Se amesteca bine. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 12-04-2010
  • 1548
  • 0
  • 0

Salata de peste

Se fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica sau prin sita. Pestele se scurge de ulei, se marunteste si se aranjeaza pe fundul platoului, deasupra se pune ceapa taiata rondele fine si se acopera cu un strat subtire de maioneza. Apoi se pun cartofii si iar maioneza, deasupra cascavalul ras, albusurile, se acopera cu maioneza. Peste acest ultim strat se aranjeaza frumos praful de galbenusuri ca sa nu se vada maioneza. ... mai mult

  • Salate de peste
    1 minute
  • 12-04-2010
  • 1670
  • 0
  • 0

Medalion de salau

Se fierbe pestele, se curata de oase si de piele, se sfarama, se potriveste de sare si de piper, apoi se amesteca cu 100 g maioneza in care s-a adaugat jumatate din aspicul lichid. Se lasa sa se inchege la rece si, dupa ce s-a intarit compozitia, se formeaza medalioane rotunde, in felul urmator: se ia o forma rotunda fara fund, cu diametrul de 7 cm si inalta de 5 mm; se pune pe un fund de lemn, se umple cu compozitia de peste, se netezeste deasupra cu cutitul, apoi se ridica forma si ramane meda ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    45 minute
  • 12-04-2010
  • 2772
  • 0
  • 0

Salau cu maioneza

Pestele, fiert ca pentru rasol, se curata bine de toate oasele, apoi se amesteca cu o pare din maioneza, sare si piper, dupa gust. Se amesteca lejer, se da forma unui peste si se orneaza cu maioneza, dupa care se mai garniseste cu felii de lamaie, masline, foi de salata verde sau cu patrunjel verde. ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 12-04-2010
  • 1502
  • 0
  • 0

Crap pescaresc

Dupa ce crapul a fost curatat, spalat, si taiat in bucati, se sareaza si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga usturoi taiat marunt, ardei gras taiat felii, piper si cimbru. Se unge si pestele cu ulei si se introduce tava in cuptorul incins, iar cand pestele s-a rumenit, se pune deasupra fiecarei felii de peste cate o rosie mica taiata in sferturi, dupa care se mai lasa la cuptor pana se rumensc rosiile. Intre timp, se prepara urmatorul sos: se rumenesc in ulei ceapa si morcovu, apoi se sting ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 12-04-2010
  • 2717
  • 0
  • 0

Crap prajit

Se curata crapul de solzi, se scot intestinele si se spala sub jet de apa la robinet. (Nu trebuie spalat intr-un vas cu apa deoarece stand in apa pierde din gust). Se zvanta bine cu un prosop curat, se sareaza imediat si se lasa 1-2 ore, timp in care absoarbe sarea si se intareste. Se unge apoi cu lapte, se da prin faina si se prajeste in ulei incins; daca uleiul nu este bine incins, pestele fierbe in loc sa se prajeasca, pierzand din gust, culoare si aspect. Dupa ce pestele s-a prajit, se trage ... mai mult

  • Peste prajit
    45 minute
  • 12-04-2010
  • 2046
  • 0
  • 0