Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Sos istria

Midiile se fierb 6 minute în apa cât sa le acopere, se racesc si se taie felii la fel si ansoa. Castravetii se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Maioneza se amesteca cu midiile, fileurile de ansoa si castravetii. Se foloseste la preparate din peste crustacee si moluste. Pofta Bina! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    30 minute
  • 19-12-2009
  • 5417
  • 0
  • 5

Peste uscat la cuptor

se pune pestele uscatla fiert in 500g de apa pana se fierbe apa,se scoate pestele si se lasa scurs,se frig rosiile si ardeiul,se toaca marunt usturoiul si patrunjelul,se pune pestele intr-o tava si se pune rosiile,ardeiul,usturoiul si apa,se lasa la cuptor 50min la 200g,dupa 50 de min se scoate si se adauga delicatul si patrunjelul,pofta buna.... ... mai mult

  • Peste la cuptor
    80 minute
  • 09-03-2010
  • 5399
  • 0
  • 0

Plachie de peste

Review - nu se accepta diacritice, si ingrdientele nu sunt definite corect. ... mai mult

  • Plachie de peste
    30 minute
  • 19-02-2008
  • 5357
  • 0
  • 0

Saramura de oblet

Se curata pestii de intestine si se pun la jar pe o tabla cu sare pentru a se frige langa care se pun si ardeii la copt. Sa nu sa se arda pentru ca amaraste asa cum face si cimbrul folosit in exces . Intr-un vas se pune apa la fiert in care se adauga sarea dupa gust . Cand a dat in clocot se pun obletii, ardeiul copt tatiat rondele cimbrul si cateii de usturoi taiati marunt . Se lasa un minut se da josde pe foc si se acopera 5 minute . Se serveste calda cu mamaliguta calda . Dupa punerea portiil ... mai mult

  • Saramura de peste
    15 minute
  • 07-01-2010
  • 5348
  • 0
  • 0

Cega în aspic umpluta cu icre

Cega se curata, se scoate vezica, apoi se fierbe 15 minute, în apa în care au fiert feliile de ceapa, morcovii, cu sare, piper boabe, putin otet si foaia de dafin. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate separat, si se curata apoi se scoate coloana, apoi se umple cu salata de icre. Pestele umplut se aseza pe un platou oval. Rosiile se umplu cu salata de legume, oule fierte se umplu cu salata de icre si se aseaza pe platou în jurul pestelui, alternînd o rosie cu un ou umplut. Din fondul în ca ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    90 minute
  • 22-12-2009
  • 5281
  • 0
  • 0

Salata de icre

Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita cu apa, amestecindu-le din cind in cind, pina se inrosesc. Separat se moaie in apa miezul de piine, se stoarce bine, se freaca cu putin ulei si apoi se amesteca cu icrele. Se bat cu mixerul, se pune uleiul putin cite putin, lamiie si ceapa taiata marunt dupa gust. ... mai mult

  • Icre de peste
    1 minute
  • 18-04-2010
  • 5251
  • 0
  • 0

Bors de peste

Se taie marunt ceapa , patrunjalul si morcovii si se pun la fiert cu apa si orez. Intre timp se taie cartofi si dupa 20 min. se pun cartofii impreuna cu ardeiul si rosiile si se mai lasa 10 min. Apoi se adauga pestele taiat bucati. Se sareaza dupa gust. Se fierbe borsul separat. Dupa ce a fiert pestele , se acreste dupa gust , cu bors. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si se serveste cu ardei iute. ... mai mult

  • Bors de peste
    90 minute
  • 29-01-2008
  • 5239
  • 0
  • 0

Peste cu varza calita

Pestele curatat se taie bucati si se freaca cu sare.Vaza taiata fidelute se scurge bune si se caleste in untura.Cand este aproape gata se adauga pestele,piperul boabe,foile de dafin si se da la cuptor la foc potrivit.Cand pestele s-a patruns si a prins culoare se poate servi. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    2 minute
  • 26-12-2009
  • 5229
  • 0
  • 4

Ciorba de cap de nisetru

Se taie marunt un morcov, un patranjel si ceapa,rosii, putina boia de ardei, frunza de leustean, tarhon. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se taie in bucati capul de nisetru sau morun. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei se aleg bucatile frumoase pentru prajit sau alta mancare, iar la ciorba se pune capul si coada). Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste cu sare. Cand este aproape gata, se to ... mai mult

  • Ciorba de peste
    2 minute
  • 11-04-2010
  • 5225
  • 0
  • 0

Raci buni

se pun raci la copt impreuna cu rosiile .faceti un mujdei de usturoi amestecat cu ardee iute taiat dupa ce s-au copt rosiile se curata si se piseaza dupa care se adauga peste mujdei .raci se curata si ei si se pun in amestecatura facuta inainte care se va pune pe foc timp de 5 minute .e buna rece ... mai mult

  • Retete cu raci
    30 minute
  • 06-02-2010
  • 5223
  • 0
  • 0

Somn pe gratar

stim cu totii sc somnul este gustos pana in 3 kg asa ca luam un somn de3 kg il desfeacem il spalam si il facem bucati un fel de file dupa care tornam vine peste el si il lasam 5 minute in vin,appoi il punm pe gratar inca 10 minute,din cauza vinului carnea va fi foarte frageda si este nevoie numai de putin timp pentru a fi patrunsa se serveste cu musdei de usturoi si mamliga. ... mai mult

  • Peste la gratar
    30 minute
  • 29-03-2010
  • 5199
  • 0
  • 0

Raci copti

Se curata racii , se smulge mijlocul cozii si va iesi ceva ca un fir negru si lung , dac ramabe va amara racul . Se spala bine racii se lasa sa se scurga bine . Se face un jar bun si se pun pe un gratar la fript . Se lasa sa se coaca bine , vor fi buni atunci cand devin risii si normal cu urme de la gratar . Dupa ce sau copt bine se pun pe un platou se acopera cu un alt vas sau capac si se lasa pana terminam de curatat cateii de usturoi . Se servesc cu mamaliga calda si cu usturoi muscat direct ... mai mult

  • Retete cu raci
    20 minute
  • 23-01-2010
  • 5192
  • 0
  • 0

Somn prajit

Pestele se curata si se spala apoi se taie in bucati si se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins. Se serveste stropit cu zeama de lamaie. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 26-04-2010
  • 5173
  • 0
  • 0

Crap ardelenesc

Se taie ceapa pestisori,morcovii rondele si ardeii cubulete.Se calesc putin in ulei apoi se adauga si ciupercile taiate felii subtiri.Dupa ce s-au calit si ciupercile pe jumatate, se adauga si rosiile cubulete si se mai lasa cca 10 min la foc mediu apoi se ia deoparte.Pestele curatat se cresteaza printre coaste cu un cutit ascutit si se impaneaza cu feliute de usturoi.In tava de la aragaz se pun legumele calite si peste ele se pune pestele umplut si el cu legume.Se adauga sare si piper dupa gust ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 17-05-2010
  • 5154
  • 0
  • 0

Pasta de peste

Tocati foarte marunt ceapa si jumatate din cantitatea de castraveciori. Amestecati pestele, margarina si ceapa cu mixerul, pana devine pasta. Adaugati zeama de lamaie si mai amestecati 20 de secunde. Combinati pasta cu castraveciorii. Potriviti de sare si piper si serviti cu paine prajita. ... mai mult

  • Pasta de peste
    20 minute
  • 17-04-2010
  • 5153
  • 0
  • 0

Somn la gratar

luam un somn de 3 kg pe care il spalam apoi il taiem la rotund partile le dam cu sare si pier si le lasam putin ,apoi le punem la gratar unde la lasam 10 minute de fiecare parte ,bucatile de somn trebuie sa fie groase,pentru a fi mai gustoase, ... mai mult

  • Peste la gratar
    20 minute
  • 31-05-2010
  • 5070
  • 0
  • 0

Guvizi prajiti cu mujdei de usturoi

se curata guvizile si se dau prin malai. apoi se pun la prajit la foc mic. se fac foarte repede deci aveti grija sa nu le prajiti de tot. se face mujdei de usturoi. se poate consuma cu garnitura de cartofi prajiti si cu mamaliguta. pofta buna! ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 01-06-2010
  • 5069
  • 0
  • 0

Peste in folie de aluminiu

O reteta gustosa pregatita destul de simplu. Se curata legumele si se taie cubulete cat mai mici. Se pot alega si alte legue dupa plac. Pestele file se sareaza se lasa la rece cam 20 min. Apoi intre 2 fileuri se pun legumele plus 1 lingurita de ulei, Se stropesc file-urile cu lamaie apoi se invelesc in folie. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor pt 40 min. Se pot sevi cu orez, cartofi,... pofta mare!!! ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 15-12-2009
  • 5065
  • 0
  • 0