Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Sos ansoa

Maioneza se amesteca cu mustarul si pasta de peste.Sosul se subtiaza cu putina zeama in care a fiert pestele.Se presara patrunjel verde. ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    1 minute
  • 27-12-2009
  • 7224
  • 0
  • 14

Pasta de peste

Pestele fiert se trece prin masina de tocat, apoi se amesteca cu untul fecat spuma. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. pasta poate fi folosita atat la tartine si sandvisuri, ct si pentru umplut oua sau ca aperitive ornate frumos. ... mai mult

  • Pasta de peste
    1 minute
  • 25-04-2010
  • 7186
  • 0
  • 0

Morun cu sos de vin

Se presara feliile se morun cu sare si piper si se pun intro cratita cu unt si vin. Peste peste se aseaza feli de lamaie si se introduce in cuptor sa se garatineze. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 7151
  • 0
  • 0

Salau la plancha (tabla)

Am sa va descriu aici un mod Tipic si foarte simplu de cum se prepara pestele an Spania. Modul asta de preparare este apt pt. orice tip de peste ,atat de apa dulce cat si de apa sarata. Am ales Salaul, dar se poate aplica la orice tip de peste. Un salau curatzat se taie an lungime an 2-oua(file). Daca este f mare ,cele 2 fileuri le mai taiatzi odata an jumatate. Se lasa sa se scurga f bine, eventual al stergetzi cu hartie de bucatarie ancat an momentul cand al ashezatzi pe tigaie sa fie complet ... mai mult

  • Peste la gratar
    1 minute
  • 22-06-2009
  • 7076
  • 0
  • 0

Stiuca infoliata.

AM INTINS FOLIA DE STANIOL PESTE TOATA SUPRAFATA TAVI, UNDE AN PUS TOATE INGRIEDIENTELE MAI SUS MENTIONATE,MAI PUTIN APA SI VINUL. AM IMPACHETAT IN FOLIE STIUCA, CAT DE ERMETIC AM PUTUT, SA NU SE PIARDA AROMELE,SI APOI AM PUS APAN TAVA. AM ADT CUPTORUL LA FOC MIC,SI DUPA O LUMATATE DE ORA AM TURNAT VIN IN TAVA. AM LASAT INCA UN SFERT DE ORA ,APOI AM SCOS TAVA , LASIND SA SE RACEASCA LA TEMPERATURA MEDIULUI AMBIANT, DUPA CARE AM DESPACHETAT PESTELE, SI AM DAT INCA ODAT LA CUPTOR ,PINA S-A RUMENIT ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 19-04-2008
  • 7073
  • 0
  • 1

Peste umplut in folie de aluminiu

Pestele se curata se eviscereaza si se sareaza si sa da la rece 30 min. Legumele (rosiile, ceapa, ardei-ul si ciupercile) se spala si se taie marunt, cubulete si rondele apoi se calesc in 2-3 linguri de ulei. Acestea vor fi umplutura pestelui. Se pune pestele(cate o bucata) pe o folie de aluminiu se condimenteaza interior si exterior. Se umple pestele cu umplutura se adauga o foaie de dafin si putin vin, se unge pestele si apoi se inveleste in folie si se pune intr-o tava. Se da la ... mai mult

  • Peste la cuptor
    80 minute
  • 06-01-2010
  • 6976
  • 0
  • 4

Salau prajit

O retea destul de simplu de realizat cum se procedeaza: Se curata salaul se fileteaza se sareaza si se pune la rece. Apoi se prajeste in ulei cu focul dat la mediu. Se lasa la prajit pana se rumeneste. Rosiile se taie rondele si se aseaza peste salau inainte de a se intoarce de pe o parte pe alta. Astfel va ramane mai zemos. O alta solutie ar fi folosirea usturoiului eventual facut pasta cu putina maioneza. Acesta pasta se foloseste pt a unge salaul sau servita separat. ... mai mult

  • Peste prajit
    40 minute
  • 27-06-2009
  • 6973
  • 0
  • 0

Ciorba de peste dunarea

Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati, de latime potrivita. Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap. Se zvanta pe un stergar si se sareaza. Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min. Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil. Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati ... mai mult

  • Ciorba de peste
    2 minute
  • 26-03-2008
  • 6963
  • 0
  • 3

Saramura de crap traditionala

se curata pestele de intestine se spala bine curatarea solzilor se va face optional( dupa preferinte) pe unul din ochiurile aragazului de preferat cel mai mic, se aseaza o plita de metal, pe plita se va presara un pat de sare ( grunjoasa) pe care vom aseza pestele, ardeiul gras si rosiile pestele se va frige bine pe toate partile iar legumele le vom lasa sa se coaca bine dupa ce peste va fi bine fript se va pune intr-o cratita inchisa cu capac pentru a se inabusi legumele dupa ce sa-u copt ... mai mult

  • Saramura de peste
    40 minute
  • 23-01-2010
  • 6884
  • 0
  • 48

Sos delta

Fileurile de peste se taie marunt. Maioneza se amesteca cu sare, zahar si hrenul ras fin, se adauga tocatura de peste si se amesteca pentru uniformizare. Acest sos se foloseste la preparate din peste. Pofta Buna! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    30 minute
  • 19-12-2009
  • 6872
  • 0
  • 0

Crap cu ciuperci la cuptor

Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu sucul de rosii, cateva boabe de piper, foile de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja alba (care amareste).Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune uleiul de masline. Tava se introduce in cuptor la foc mediu, unde se lasa circa o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atat pestele cat si ciupe ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 15-05-2010
  • 6784
  • 0
  • 0

Bors pescaresc

Se curata legumele(in afara de cartofi) se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si piper dupa gust. Se adauga cartofii taiati cuburi si pestele mic cand aproape sunt fierte legumele. Se lasa sa fiarba circa 30 de min. impreuna cu pestele mic , dupa care se strecoara. Supa se pune din nou la fiert si , cand clocoteste , se adauga pestele mare , portionat in bucati medii. Se lasa sa fiarba circa 15 min. , dupa care se acreste cu bors. Se mai fierbe 10 min, dupa care se presara leusteanul ... mai mult

  • Bors de peste
    60 minute
  • 20-02-2008
  • 6740
  • 0
  • 0

Peste oceanic la cuptor

Morcovii se curata si se taie felii subtiri; la fel si radacina de patrunjel. Ardeiul se taie cubulete; ceapa se curata si se taie marunt; rosiile se taie felii iar usturoiul se curata si se taie rondele. Pestele se despica, se eviscereaza, i se indeparteaza capul si se spala bine. Se taie bucati potrivit de mari. Intr-un vas Jena se asaza feliile de morcovi, de patrunjel si de rosii, cubuletele de ardei si ceapa si usturoiul. Deasupra se pun bucatile de peste pe care le-am sarat in prealabil. S ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 31-03-2010
  • 6690
  • 0
  • 0

Crap la gratar

luam un crap de cateva kilograme maxim 3 ,il facem bucati mai mari api se crestam si dam cu sare si piper,dupa ce le lasam cateva minute le punem pe gratar,si le lasam cum dorim mai rumenite sau mai nerumenite,se serveste cald cu mamaliga. ... mai mult

  • Peste la gratar
    30 minute
  • 18-05-2010
  • 6677
  • 0
  • 0

Salata orientala cu hamsii

se fierb cartofii in coaja si se curata de coaja. se fierb si ouale si se curata de coaja. ceapa se taie felii subtiri, la fel si ouale. se amesteva intr-un castron mai mare si se si pun maslinele si hamsiile. sare, ulei , otet si piper se adauga dupa gust. se serveste dupa calda sau rece. pofta buna! ... mai mult

  • Salate de peste
    30 minute
  • 30-05-2010
  • 6646
  • 0
  • 0

Chiftele din peste

Se curata si se spala legumele. Se fierb pentru 20 min. Pestele se curata si se fierbe la foc mic pt 10 min. Se inmoiae painea in apa. Fulgi de porumb se maruntesc intr-un tifon si se amesteca cu pesmet. Legumele fierte, pestele si painea scursa bine de apa se dau prin masina de tocat sau la robot. Apoi se amesteca cu usturoiul facut pasta , marar si sare dupa gust. Se fac chiftelute pe care le treceti prin fulgi de porumb si pesmet si apoi se prajesc uniform in ulei. ... mai mult

  • Piftii din peste
    60 minute
  • 12-02-2008
  • 6639
  • 0
  • 0

Frigarui de somn sau somotei

Se curata pestele si se taie in bucati de 4-5 cm. Se face un amestec din lamaie cu sare si ulei si apa cat cu. Se tine pestele cam 15 min in acest sos. Apoi se pune pestele pe frigarui alternand cu o bucata de slanina si una de ceapa. Apoi sa da la foc. Se serveste cu mujdei. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 03-03-2008
  • 6636
  • 0
  • 0

Marinata de peste ii

Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea.Se scot, apoi, 2 fileuri, trecind cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase.Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.Toate ingredientele de mai sus - ceapa taiata in felii, apa, otetul, untdelemnul, foaia de dafin,piperul, o lingurita cu virf de sare se pun intr-o olita si se fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de ... mai mult

  • Peste marinat
    20 minute
  • 07-01-2010
  • 6620
  • 0
  • 0