Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Icre de caras

Se pun icrele intr-un vas si se bat pana se alege pielita apoi se adauga putina sare .Se amesteca . Apoi adaugam ulei care va fi incorporatde icre . In cazul in care se " taie " , icrele se dreg cu lamaie stoarsa .Este buna si la gust .Se face acesta pana icrele se albesc si devin o pasta bine legata . Se sevesc cu lamaie , patrunjel verde si pe felii de paine . Pofta buna ! ... mai mult

  • Icre de peste
    15 minute
  • 24-02-2010
  • 6145
  • 0
  • 0

Platica in saramura

Se curata pestele, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. Pe aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare grunjoasa pina se acopera tabla. In timp ce tabla se incinge, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 3-5 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie cu un cutit de mala ... mai mult

  • Saramura de peste
    60 minute
  • 02-06-2010
  • 6135
  • 0
  • 0

Saramura de crap

1kg crap, sare, usturoi, ardei iute, patrunjel, 3 rosii, 3 ardei capia Se curata pestele, se spala si se despica pe spate in mai multe locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 40 min. Se pune apoi pe gratar pe care in prealabil s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii capia. Se pot pune si pe deasupra cateva rosii. Se frige pestele pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie, iar deasupra lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatat ... mai mult

  • Saramura de peste
    60 minute
  • 06-11-2008
  • 6055
  • 0
  • 1

Pasta de peste cu unt

Pasta de peste se amesteca bine cu unt si se aseaza pe o farfurie.Se decoreaza cu sferturi de oua si masline. ... mai mult

  • Pasta de peste
    1 minute
  • 27-12-2009
  • 5984
  • 0
  • 0

Crap la cuptor cu sos

Se curata ,se spala si se portioneaza crapul,se sareaza feliile, se ung cu ulei si se aseaza in tava bandajata cu ulei,dupa care se pun in cuptorul incins,unde se coc pana se rumenesc. Se piseaza usturoiul se adauga miezul de paine ,inmuiat in laptesi stors bine,apoi miezul de nuca macinat. Se amesteca si la fel ca la maionezaes adauga putin ulei,apoi se gusta continutul msi se pune zeama de lamaie,piper si sare,dupa gust. Cand este gata,pestele se scoate pe un platou,sosul se serveste al ... mai mult

  • Peste la cuptor
    45 minute
  • 31-08-2008
  • 5960
  • 0
  • 0

Pasta de peste

Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta. ... mai mult

  • Pasta de peste
    1 minute
  • 18-04-2010
  • 5956
  • 0
  • 0

Caras plachie

Se curata pestele si se spala intr-o apa . Se lasa la scurs . Intr-un vas ( tigaie ) se pune uleiul si ceapa curatata si taiata mare la calit. Se lasa pana se inmoaie ceapa fara sa se arda apoi adaugam sucul de rosii . Se amesteca bine si se adauga pestele . Se completeaza cu apa sa acopere pestele . se lasa sa dea in clocot apoi se adauga sarea dupa gust si apoi zarzavatul . Se amesteca usor si se ami lasa un clocot sa nu sa se farame pestele . Se da jos de pe foc . Se serveste calda sau rece c ... mai mult

  • Plachie de peste
    15 minute
  • 24-02-2010
  • 5938
  • 0
  • 5

Salau sau cod cu garnitura de broccoli

Se curata pestele se eviscereaza si se taie in 3. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt sarat si condimentat dupa gust. In interiorul pestelui pui cate 2-3 prune si intre bucati pui felii de lamaie. Pui apa si dai la cuptor 15 min. Il scoti si il stropesti cu zeama lasata si mai lasi in 15 min. Garnitura se face din legumele pe care le fierbi cu sare , piper si condimente. peste torni o un sos din unt topit. Fierbi la foc mic si cu capac. Se servete pestele cu garnitura obtinuta ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 08-02-2008
  • 5932
  • 0
  • 0

Peste prajit

Se sareaza pestele si se lasa la rece 30 min. intre timp se face pasta prin care se da pestele. Se bat ouale si se amesteca cu pesmet si sare + putina lamaie. Apoi se inveleste pestele in aceasta pasta si se prajeste in ulei. Cine doreste poate folosi ulei de masline(cei ce suporta gustul). La final se garniseste cu patrunjel. ... mai mult

  • Peste prajit
    60 minute
  • 15-06-2008
  • 5917
  • 0
  • 0

Ciorba de peste ca la tulcea

Pestele mic se pune la fiert cu 5 litrii de apa si se lasa sa fiarba pana se rupe carnea de pe osul pesteleui, se scoate din supa, se trece prin strecuratoare si se paseaza. Intre timp se cuarata cartofii de coaja si se taie in 4 , dupa care se spala bine.Ceapa se curata si se spala, dupa care se taie in 4 si se adauga la supa impreuna cu cartofii. La ardeiul gras se elimina cotorul si se spala, dupa care se taie in 4 si se adauga la supa, care se pune la fiert. Intre timp carasul se cuarata de ... mai mult

  • Ciorba de peste
    90 minute
  • 02-02-2010
  • 5901
  • 0
  • 0

Cod prajit in fulgi de porumb

Intr-un vas se bat ouale si se amesteca cu faina.Fileurile de cod dupa ce au fost decongelate si scurse bine de apa se taie feliute lungi si subtiri.Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se tavalesc prin amestecul de ou cu faina si apoi prin fulgi de porumb care in prealabil au fost zdrobiti putin pentru a se lega mai bine de peste.Se pun in ulei incins 2-3 minute pe fiecare parte.Se pot consuma ca atare sau cu mujdei de usturoi. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 28-03-2011
  • 5844
  • 0
  • 0

Sos sinaia

Ceapa se taie marunt si se fierbe cu vinul pâna ce acesta a scazut. Buretii se taie julien si se înabusa cu mustarul si pasta de tomate, se adauga sarea, zaharul, piperul si ceapa fiarta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu maioneza. Se serveste la preparate din peste. Pofta Buna! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    45 minute
  • 20-12-2009
  • 5837
  • 0
  • 0

Salau umplut cu legume

se ia un salau de circa 2 kg se despica se spala apoi se pune deoparte , pe un tocator tocam toate legumele marunt si le punem la calit mai putin cartofii acre ii fierbem sii pisam apoi,dupa ce legumele sunt gata se introduc in peste si se baga la cuptor 40 minute din cand in cand se stropeste cu vin alb, se serveste cu garnitura de cartofi verdeata si lamie. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 30-03-2010
  • 5776
  • 0
  • 0

Caras la gratar

carasul este unul dintrecei mai buni pesti la gratar,luam cativa carasi la palma si ii crestam de foarte multe ori ca se se intrepatrunda bine ii punem pe gratar sii i lasam cateva minute peo parte si pe alta se srveste cu musdei de usturoi ,mamaliguta si un vin alb. ... mai mult

  • Peste la gratar
    20 minute
  • 31-05-2010
  • 5765
  • 0
  • 0

Reteta icre de crap

Se bat icrele de preferinta cu un mixer,initial crude, apoi se toarna putin cate putin ulei,asa cum se face o maioneza. Cand incep sa-si creasca in volum incepe sa se picure putin cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului. Se procedeaza astfel pana au consistenta dorita,la sfarsit se adauga ceapa taiata cat mai marunt. Se aseaza pe platou si se orneaza cu masline ... mai mult

  • Icre de peste
    20 minute
  • 11-03-2010
  • 5727
  • 0
  • 5

Sos alb snagov cu nuca

Sosul ALB: una lingura de faina alba, un cub de unt,150ml lapte si sare dupa gust. Untul se pune la încalzit la foc mic, întrun vas adecvat. Faina se amesteca cu 50ml lapte rece, apoi se toarna câte putin peste untul topit, amestecând continuu. Când începe sa se îngroase compozitia, se adauga treptat restul de lapte fierbinte, amestecând continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se continua fierberea circa 10min, la foc moderat, adaugând si sare dupa gust, amestecând continuu. SOSUL S ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    30 minute
  • 20-12-2009
  • 5726
  • 0
  • 0

Crap la gratar

CUM A VENIT APROAPE VARA-MERGE DE minune un crap la gratar ,deasemenea o reteta foarte simpla incoat o poate face si un copil-bucatile de crap se spaa frumos apoi se cresteaza si se sareaza si pipereaza ,dupa cateva minute de pun pe gratarul incins,unde le lasam dupa plac-se serveste cu o mamaliguta cu musdei si cu un vin scos de la rece. ... mai mult

  • Peste la gratar
    20 minute
  • 06-05-2010
  • 5714
  • 0
  • 0

Plachie

Ingrediente: 1,5 kg. peste (stiuca, crap, salau etc.), 7-8 buc. ceapa mari, 2 cesti de ulei, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, 1-2 legaturi patrunjel verde, sare, piper Mod de preparare: Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei. Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin, amestecind totul bine. Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste deasupra s ... mai mult

  • Plachie de peste
    45 minute
  • 07-11-2008
  • 5697
  • 0
  • 0