Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Macrou marinat

Trei bucati de macrou curatat si taiat felii/ bucati. Se pun feliile sarate si piperate (eu l-am curatat si taiat fileuri) intr-un vas uns cu ulei, deasupra se pune o ceapa taiata solzisori, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si felii de lamaie. Se da in clocot separat o cana si jumatate de apa, o cescuta de otet si o lingurita de vegeta/ secretul gustului care se toarna peste peste. Se baga la cuptor acoperit pentru 15-20 minute apoi se descopera si se lasa pana scade sosul ... mai mult

  • Peste marinat
    45 minute
  • 31-03-2010
  • 16467
  • 0
  • 0

Crap cu rosii la cuptor

se curata crfapul si se sareaza. se lase intreg, se cresteaza insa din distanta in distanta si se impaneaza pe crestaturi cu usturoiul taiat felii subtirii. intr-o tava se aseaza doua betisoare peste care se pune crapul in asa fel incat sa nu atinga tava, se imbraca cu felii de rosii peste care se presara putina faina alba. se toarna pe deasupra uleiul dupa care se da la cuptor la foc potrivit. cand pestele este pe jumatate gata se toarna vinul, se adauga cateva boabe de piper si cui ii place 1 ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 24-02-2012
  • 15865
  • 0
  • 0

Crap la cuptor cu legume

Curatati ceapa, morcovul si ardeiul gras, spalati-le si tocati-le. Spalati rosiile si taiati-le in jumatati. Curatati pestele de eventualele oscioare ramase de la filetare, spalati-l si puneti-l intr-o tava adanca.Puneti imprejurul acestuiua legumele taiate, apoi adaugati uleiul si vinul. Presarati totul cu sare si piper, dupa gust si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute. Serviti crapul cu mamaliga, cu garnitura de legume, totul presarat cu patrunjel tocat s ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 06-06-2011
  • 15699
  • 0
  • 0

Caras la cuptor cu legume

Pestele se curata, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase se usuca intr-o bucata de panza curata. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Intr-o tava se pun putin ulei de masline, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de ulei de masline. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit, se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarc ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 02-06-2010
  • 15329
  • 0
  • 0

Pasta de ton cu ceapa

Se scurge conserva de ulei.Pestele se pune intr-un vas si se amesteca bine cu ceapa rasa cat mai marunt.Se adauga apoi untul si zeama de lamaie si se amesteca mai departe pana devine o pasta fina.Se potriveste de sare si se pune la rece.Se serveste cu rosii sau cu masline. ... mai mult

  • Pasta de peste
    20 minute
  • 15-06-2010
  • 15154
  • 0
  • 0

Pastrav in folie la cuptor

se curata si se spala pastravii, se condimenteaza interior si exterior cu sare si piper. se taoe rosiile rondele. se face o pasta din unt patrunjel. Pasta se introduce apoi in pesti cam o lingurita plus cateva felii de rosii Se infasoara fiecare pastarv in folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru cca 20 minute. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 30-05-2009
  • 14829
  • 0
  • 0

Crap la cuptor

reteta simpla. dupa curatire spalare si tot ce stim mai departe,se taie si se ambaleaza in folie de staniol si se baga in cuptorul bine incalzit in jur de 20 minute.din cauza temperaturi grasimea se scurge si avem parte numai de carne macra.se serveste cu cartofi ,mazare si cu tot ce avem pofta . ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 03-09-2010
  • 14463
  • 0
  • 0

Salau la cuptor

Se curate salaul de solzi si de se eviscereaza. Se sareaza si se lasa la rece cam 20 min. Se taie ceapa in cubulete. Rosiile se taie rondele. Pestele se aseaza intr-o tava peste pui rosiile, ceapa, si cateva felii de unt si dafin. Se stropeste salaul cu ulei si putin vin si se presara cam 50g de cascaval. Tava se introduce la cuptor la foc moderat pana cand salaul incepe sa prinda o crusta. Incepi sa-l stropesti cu vin pt cca 10 min. La final adaugi restul de cascaval pe deasupra si mai la ... mai mult

  • Peste la cuptor
    70 minute
  • 07-10-2008
  • 14422
  • 0
  • 0

Peste cu sos

Sosul: 25 g unt � 4 lingurite rase de faina 4 linguri rase de smantana 1 galbenus 3 linguri de patrunjel zeama si coaja de la jumatate de lamaie Preparare: Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere. Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10�15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald. Sosul ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    30 minute
  • 06-03-2010
  • 14038
  • 0
  • 0

Ton la cuptor cu legume

va propun o reteta destul de simpla si numai buna pt aceasta perioada a anului. Tonul se scoate de la congelator cu 5 ore inainte. Cum se prepara reteta: se curãþã legumele (ceapa, morcovii, cartofii, telina) si se spalã apoi se taie în cubuleþe sau alte forme. Se pun aceste legume într-o tigaie se pune putin ulei ºi se cãlesc la foc mic 10-15 minute. Se pun apoi legumele intr-un vas de Yena se aseaza peste acestea tonul (poate fi taiat in bucati mai mici), se pun pe deasu ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 11-12-2009
  • 14027
  • 0
  • 0

Pastrav la folie

pestele se curata se spala si se cresteaza pe ambele parti.se sareaza se ung cu ulei si se stropesc cu putina lamaie.fiecare bucata se infasoara in folie.tot in folie bine unsa cu ulei se infasoara si cartofii taiati bucati sarati si piperati.totul se pune in tava si se baga la cuptor circa 30 minute. se servesc cu lamaie si neaparat o sticla de vin alb. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 06-06-2011
  • 13982
  • 0
  • 0

Saramura a la liviu

se eviscereaza macroul si se inveleste in staniol dupa care se pune pe gratar langa rosiile puse mai inainte ,usturoiulse piseaza,ardeiul,mararul si patrunjelul se toaca marunt ,cand rosiile sau copt se ia se decojesc si se pun intr-o craticioara si se paseaza bine dupa care se adauga usturoiul,mararul si patrunjelul se toarna peste doua sute ml de vin alb secsi se amesteca ,pestele copt se scoate din folia de aluminiu si se aseaza pe un platou mai adanc dupa care se toarna compozitia de mai sus ... mai mult

  • Saramura de peste
    45 minute
  • 31-07-2010
  • 13705
  • 0
  • 0

Peste marinat

Prepararea pestelui marinat este destul de simpla astefel: se curata pestele si se splata apoi se taie in bucati (rondele), se intr-un vas pestele si celelalte ingrediente si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mic fara a mesteca timp de 2 ore pana ce oasele se vor topi. Pentru a nu se lipi de fundul oalei se poate misca oala. Marinata de peste se poate servi vu lamaie si usturoi sau alte salate, merge bine cu porumb dulce in lapte. si hrean ... mai mult

  • Peste marinat
    180 minute
  • 18-11-2008
  • 13568
  • 0
  • 0

Sos pescaresc românesc

Ceapa, usturoiul si prazul se taie felii si se fierb cu sase linguri de apa, sare si ulei. Se racesc si se paseaza prin sita. Maioneza se pune într-un castron, se adauga ouale fierte taiate marunt, legumele pasate, pestele si mararul taiate marunt, sare si piper. Se amesteca lejer pâna la uniformizarea compozitiei. Se serveste la preparate din peste. Pofta Mare! ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    50 minute
  • 19-12-2009
  • 13106
  • 0
  • 0

Caras marinat cu legume

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate partile. Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , punem legumele congelate, presaram cimbru, sare si piper, apoi punem bucatile de caras, felii de praz si deasupra rasturnam baitul ramas. Adaugam deasupra doua linguri cu pasta de tomate. Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit si lasam carasul sa se ... mai mult

  • Peste marinat
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 12597
  • 0
  • 0

Marinata de crap

Se curata pestele, se spala, se sterge, se taie bucati, se sareaza. Bucatile se dau prin faina si se prajesc in ulei, pe ambele parti. Se pun bcatile prajite intr-un borcan de sticla. Otetul de vin indoit cu apa se potriveste de acru, dupa gust, se pun boabe de piper, foile de dafin, sare si se fierbe cateva clocote, se mai pun si felii de lamaie, apoi se raceste si cand este numai caldut se toarna in borcan peste peste. Se leaga borcanul cu ceolofan, se pune in camara si nu se intrebuinteaza c ... mai mult

  • Peste marinat
    2 minute
  • 14-03-2010
  • 12550
  • 0
  • 0

Peste la tava cu ardei si rosii

Se curata ardeii si se taie felii. Se curata usturoiul si se taie marunt. Se curata pestele se portioneaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Peste se aseaza ardeii si usturoiul si se da la cuptor. Peste 20 minute se aseaza deasupra rosiile taiate felii si pasta de rosii diluata cu vin. Se mai lasa cam 20 min. Se serveste cu felii de lamaie si patrunjel tocat marunt ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 02-06-2008
  • 12270
  • 0
  • 1

Marinata de peste

Pestele se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, apoi se sareaza si se inabusa in ulei. Cand este gata, se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se mai adauga 100 ml apa la 10 min, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse. Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa. In timpul inabusiri ... mai mult

  • Peste marinat
    70 minute
  • 12-09-2009
  • 12194
  • 0
  • 0