Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Scumbrie la tava

se pune scumbria pe gratar si se lasa cteva minute apoi se serveste cu mamalihga ... mai mult

  • Peste marinat
    20 minute
  • 31-05-2010
  • 4994
  • 0
  • 0

Caras la gratar

carasul este unul dintrecei mai buni pesti la gratar,luam cativa carasi la palma si ii crestam de foarte multe ori ca se se intrepatrunda bine ii punem pe gratar sii i lasam cateva minute peo parte si pe alta se srveste cu musdei de usturoi ,mamaliguta si un vin alb. ... mai mult

  • Peste la gratar
    20 minute
  • 31-05-2010
  • 5765
  • 0
  • 0

Oblete la gratar

obletele se cresteaza preferabil ar fi dacc a ar fi obleti de 16 cm mai mari se cresteaza apoi se pun la gratar timp de 3 minute peo parte si 3 pe alta,vor fi foarte gustosi mai ales cu mamaliga. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    10 minute
  • 31-05-2010
  • 3277
  • 0
  • 0

Somn la gratar

luam un somn de 3 kg pe care il spalam apoi il taiem la rotund partile le dam cu sare si pier si le lasam putin ,apoi le punem la gratar unde la lasam 10 minute de fiecare parte ,bucatile de somn trebuie sa fie groase,pentru a fi mai gustoase, ... mai mult

  • Peste la gratar
    20 minute
  • 31-05-2010
  • 5070
  • 0
  • 0

Crap cu cartofi

pestele se pune pe o tava apoi se da cu putin ulei de masline si se pune cartofi langa el bagandu-se la cuppor,si lasandu-se 25 minute. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 31-05-2010
  • 2589
  • 0
  • 0

Salau cu sos picant

Pestele se curata se solzi, branhii si intestine, se spala bine cu apa rece si se usuca. Se inteparteaza capul si coada, se cresteaza pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se lasa la rece o jumatate de ora. Intre timp, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei incins. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se adauga gogosarul si rosiile taiate cubulete, apoi ardeiul iute tocat fin. Se condime ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    45 minute
  • 31-05-2010
  • 2755
  • 0
  • 0

Pastrav cu verdeata si migdale

Pastravii se curata de solzi, branhii si intestine, apoi se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se stropesc la interior si exterior cu zeama de la o lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa la rece 10-15 minute. Intre timp se curata verdeata, se spala si se toaca marunt. Fiecare peste se umple cu verdeata, se da prin faina si apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pun intr-un vas termoizolant si se tin in cuptorul incins 10-15 minute. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se pr ... mai mult

  • Peste la cuptor
    45 minute
  • 31-05-2010
  • 2610
  • 0
  • 0

Salau cu sos de mujdei

Fileurile se spala cu apa rece, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari si groase de 1 cm. Se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa la rece 10-15 minute. Se ung bucatile de peste cu mustar subtiat cu apa, apoi se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servetel de hartie. Pentru sos: se caleste faina in ulei, fara sa se prajeasca, apoi se stinge cu apa si otet. Se amesteca bine sa nu se formeze ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 31-05-2010
  • 2907
  • 0
  • 0

Crap la cuptor cu legume

se ia crapul se curata si se taie in bucati. se taie legumele maruntel ca pentru ciorba. se pune tava unsa bine cu ulei de masline un rand de legume pestele si apoi iar un rand de legume deasupra. sare piper si busuioc se pun dupa gust. se baga la foc mic in cuptorul care a fost incins dinainte si se lasa cam 40 50 minute. se pune din cand in cand vin alb peste legume si pestele din tava. se serveste cald. pofta buna! ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 31-05-2010
  • 6461
  • 0
  • 0

Stiuca umpluta cu legume

se ia stiuca si se curata. pielea de pe stiuca trebuie luata in asa fel incat sa nu o rupem prea mult. se curata de oase si se da prin masina de tocat. dupa care se taie legumele marunt si se amesteca cu carnea si se baga in pielea de stiuca si se coase. sare piper si mirodenii se pun dupa gust. se baga intre 35-45 de minute la cuptorul incins in prealabil la foc mic. dupa ce e gata se taie felii si se serveste cald. pofta buna! ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 31-05-2010
  • 4935
  • 0
  • 0

Rasol de salau cu mujdei de usturoi

se ia salaul se curata de solzi si de mate si se taie bucati de 200g fiecare. se baga impreuna cu cartofii in coaja, impreuna cu morcovovul si cu patrunjelul curatat in apa si se fierb bine. se incearca cu o furculita si cand s-a fiert se scoate si se pun in farfurie. se serveste cald cu mujdei de usturoi. pofta buna! ... mai mult

  • Rasol de peste
    1 minute
  • 31-05-2010
  • 3969
  • 0
  • 0

Salata orientala cu hamsii

se fierb cartofii in coaja si se curata de coaja. se fierb si ouale si se curata de coaja. ceapa se taie felii subtiri, la fel si ouale. se amesteva intr-un castron mai mare si se si pun maslinele si hamsiile. sare, ulei , otet si piper se adauga dupa gust. se serveste dupa calda sau rece. pofta buna! ... mai mult

  • Salate de peste
    30 minute
  • 30-05-2010
  • 6646
  • 0
  • 0

Crap umplut cu ciuperci

se curata crapul si legumele. legumele se taie cubulete. se pune crapul intr-o tava si se umple cu legumel. sare si piper se pun dupa gust. la fel si mirodenii daca doriti. se pune si langa el in tava si se baga la foc mic in cuptorul incalzit in prealabil. se stropeste cu vin alb din 10 in 10 minute. dupa aproximativ o ora este gata. se scoate si se serveste. pofta buna! ... mai mult

  • Peste la cuptor
    1 minute
  • 30-05-2010
  • 3577
  • 0
  • 0

Salau pane

se ia salaul si se portioneaza in bucati egale de cate 100 g. se tavales intai prin ou si apoi prin faina si se pun in tigaia care este pusa cu uleiul la incins. sare si piper se pun dupa gust. se poate servi cu garnitura de cartofi natur , cu pilaf sau cu piure. pofta buna! ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 30-05-2010
  • 3110
  • 0
  • 0

Placinta cu peste la cuptor

Ceapa si ardeii(inclusive cel iute) se curata se toaca marunt si se pun in boluri separate. Rosiile se dau prin razatoare sau se toaca foarte marunt. Conservele se deschid, se scurg de ulei si scoatem tonul intr-un vas. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se presara putina faina si se intinde o foaie de placinta astfel incat sa fie ridicata si pe margini. Punem intr-o cratita putin ulei, punem ceapa si o lasam pana se face transparenta, apoi ardeiul, uleiul de soia, piper si sare dupa gust. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 27-05-2010
  • 3248
  • 0
  • 0

Salau cu linte si praz

Se spala lintea si se fierbe la foc mic cu foile de dafin si putina sare. Cand lintea este fiarta (dupa aproximativ 20-30 de minute), se arunca aproape toata apa. Se adauga jumatate din coaja de portocala si lamaie si se amesteca. Lintea se transfera intr-un vas termorezistent si se intinde un strat uniform. La fund trebuie sa fie putin lichid ca sa nu se prinda cand o sa puneti mancarea la cuptor. In timp ce se fierbe lintea, se spala bine bine prazul de nisip, se taie felii subtiri si se cales ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 26-05-2010
  • 3267
  • 0
  • 0

Peste cu piure de cartofi

Se paseaza cartofii. Se topeste untul si se amesteca bine cu faina de malai, dupa care se adauga supa de pui si laptele. Se fierbe amestecul. Se adauga tonul si brinza si se amesteca. Se adauga patrunjel. Se pune amestecul intr-un vas, peste cartofii fierti si pasati, se presara cu brinza si se da la cuptor citeva minute. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    45 minute
  • 24-05-2010
  • 3831
  • 0
  • 0

Peste cu macaroane la cuptor

Se fierb macaroanele in apa cu sare.Se face un rantas din faina si unt.Se stinge cu lapte sau cu zeama in care a fiert pestele.Se lasa sa fiarba cateva minute.Intr-un vas termorezistent se pun cateva lingurite de sos.Se aseaza pestele si din nou cateva lingurite de sos.Apoi se pun macaroanele bine scurse, restul de sos, cascavalul ras si cateva cubulete de unt.Se da la cuptor pana se rumeneste pe deasupra. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 24-05-2010
  • 2789
  • 0
  • 0