Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Salau prajit

Se curata pestele, se taie in mai multe bucati, se da prin faina, se prajeste in unt incins apoi se serveste bucatile de peste calde stropite cu zeama de lamaie. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 27-04-2010
  • 1850
  • 0
  • 0

Morun in sos de unt si vin

Se presara feliile de morun cu sare si piper, se pun intro cratita cu untul si vinul. Peste pestele asezat se aseaza felii de lamaie si se da la cuptor. Se serveste cald. ... mai mult

  • Peste la gratar
    1 minute
  • 27-04-2010
  • 3053
  • 0
  • 0

Salate

Icrele de crap se amesteca cu putin ulei si se pun in frigider timp de 20 min. Se reia amestecul, adaugandu-se uleiul putin cate putin. Dupa ce s-a incorporat 3/4 din cantitatea de ulei, se inmoaie miezul de paine in lapte, se stoarce bine, se amesteca cu putin ulei si se adauga la icre. Se adauga apoi restul de ulei, tot putin cate putin si se potriveste gustul cu zeama de lamaie. La sfarsit se adauga ceapa tocata marunt si se mai amesteca cateva minute. ... mai mult

  • Salate de peste
    30 minute
  • 27-04-2010
  • 2069
  • 0
  • 0

Salata

Se scot fileurile pestelui si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela. Se adauga uleiul si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta spumoasa. ... mai mult

  • Salate de peste
    20 minute
  • 27-04-2010
  • 2106
  • 0
  • 0

Salata

Se fierbe orezul, se da un jet de apa rece peste el, se scurge bine si se amesteca cu tonul,inclusiv uleiul din conserva, boabele de porumb, castravetii si carnaciorii taiati felii foarte subtiri, (arbagic si capere daca exista in bucatarie), un pic de piper si sare dupa gust. ... mai mult

  • Salate de peste
    30 minute
  • 27-04-2010
  • 2854
  • 0
  • 0

Crap umplut

Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei. Sarea si piperul se pun astfel incit ceapa sa aiba un gust picant. Se adauga orezul, se mai calesc putin si se iau de pe foc. Pestele curatat se coase pe abdomen cu ata alba incepind de la coada spre cap, lasindu-se loc doar pentru a se putea introduce umplutura de ceapa. Dupa ce s-a introdus umplutura se coase integral pina la cap. Intr-o tava mare se pune ulei si se asaza ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 27-04-2010
  • 2491
  • 0
  • 0

Somn prajit

Pestele se curata si se spala apoi se taie in bucati si se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins. Se serveste stropit cu zeama de lamaie. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 26-04-2010
  • 5173
  • 0
  • 0

Crap pane

Se curata pestele si se taie in bucati. Se presara peste ele putina sare. se dau prin faina, prin ou batut, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Pe fiecare bucata de peste prajit se aseaza cate o felie de lamaiea si se stropeste cu zeama de lamaie. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 26-04-2010
  • 2116
  • 0
  • 0

Crap prajit

pestele se curata si se spala apoi se taie in bucati si se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins. Se serveste stropit cu zeama de lamaie si patrunjel verde tocat fin. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 26-04-2010
  • 2273
  • 0
  • 0

Pasta de peste la rece

Pestele se desareaza in apa rece circa 8 ore sau de seara pana dimineata, apoi i se scoate pielea. Carnea, curatata de oase, se trece prin masina de tocat de 2-3 ori, iar pasta obtinuta se amesteca bine cu maioneza, cu mustar si zeama de lamaie sau cu unt frecat pana cand se inmoaie (adaugand mustar si zeama de lamaie dupa gust) si cu putin piper. ... mai mult

  • Pasta de peste
    30 minute
  • 26-04-2010
  • 8227
  • 0
  • 0

Salata

Pestele se desareaza, se curata, se scot fileurile si se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb, se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se 3-4 ape in timpul fierberii, apoi se scurge. Castravetii se taie cuburi. Se amesteca totul, se adauga uleiul, otetul si se potriveste gustul cu sare si piper. Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu masline. ... mai mult

  • Salate de peste
    40 minute
  • 26-04-2010
  • 1994
  • 0
  • 0

Peste prajit cu susan

Fileul de peste se taie in fasii subtiri si scurte si se condimenteaza. Intr-un castron se amesteca pesmetul su susanul, sarea si piperul, dupa gust. Bucatile de peste se trec prin ou batut, apoi prin amestecul de pesmet si susan. Se prajesc in ulei incins, se scot si se aseaza pe un servet absorbant. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 26-04-2010
  • 3774
  • 0
  • 0

Drob de peste

Se pun la fiert morcovul si orezul(in vase separate). Intr-un castron destul de mare se bat ouale bine, se adauga ceapa taiata marunt si tonul din conserva. Cand s-a fiert orezul se pune intr-o sita cu gauri marunte si se trece pe sub jetul de apa rece si se lasa bine la scurs si apoi se adauga la compozitia din castron. Morcovul, bine fiert se paseaza cu furculita si se adauga si el. Se pune verdeata, sarea si piperul dupa gust. Se omogenizeaza compozitia si se aseaza intr-o tava de cuptor ... mai mult

  • Peste la cuptor
    70 minute
  • 26-04-2010
  • 3815
  • 0
  • 0

Crap portughez

Crapul se curata, se spala si se taie in portii, se condimenteaza cu sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in ulei. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt, se adauga faina ramasa si se continua calirea. Se stinge cu bulion amestecat cu vin. Se asaza pestele in sos, iar peste peste se asaza rosiile taiate felii si se da tava din nou la cuptor pentru circa 15 minute. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 26-04-2010
  • 2297
  • 0
  • 0

Chiftele de peste cu maioneza

Se fierbe pestele in apa cu putina sare, se lasa sa se raceasca. Cand este rece se marunteste cu furculita, se amesteca cu oul si galbenusul,ceapa calita in putin ulei, 4 linguri mazare din conserva , 1 lingura faina,felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa, praful de usturoi, patrunjel, sare , piper. Se fac chiftele de marime potrivita (ies 10 bucati), se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intre timp se face o salsa din maioneza , mustar, smantana si patrunjel, cu care se servesc chiftele ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 26-04-2010
  • 1721
  • 0
  • 0

Sos cu calcan

sosul se face undeva separat,intro tigaie unde se pune apa,faina,bulion si cateva rosii,lasandu-se cateva minute la facut,apoi pestele se prajeste sweparat servindu-se pe platou langa sos,cu musdei de usturoi si mamaliguta. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 25-04-2010
  • 1631
  • 0
  • 0

cartofi cu macrou

se pune pestele la gratar cu condimente,apoi separat se face cartofii la cuptor timp de 15 minute se srveste pe platou ,recomandat pentru cei care au probleme de sanatate. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 25-04-2010
  • 1783
  • 0
  • 0

Ceapa umpluta cu ton si cascaval

Curatati ceapa de foaia externa si o fierbeti in apa cu sare circa 10 -15 minute, nu prea mult, asa incat sa fie inca crocanta. Cand este gata, scoateti-o din apa si lasati-o sa se raceasca. Cand este destul de rece, taiati-o in lungime in doua si scoateti incet miezul, lasand doar 2-3 straturi. Fierbeti cartoful si-l striviti bine sa devina un piure, lasati-l sa se raceasca. Intr-un castron puneti, cartoful fiert strivit, tonul maruntit, cascavalul ras, jumatate din miezul cepei tocat marun ... mai mult

  • Gustari din peste
    45 minute
  • 25-04-2010
  • 1611
  • 0
  • 0