Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

File de salau cu crusta de mac

Spala si curata apoi lasal sa se usuce(fileul),amestca intr-un vas seminteele de mac cu coaja de lamaie data prin razatoare,biaua de ardei,zeama de la 1 lamaie ulei sare,piper,dupa gust.presara cu acest amestec fileurile de salau,dar presareaza bine incat amestecul sa se lipeasca de file.incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste pestele 5 minute,apoi il scoateti si il serviti cald ........ ... mai mult

  • Peste file
    25 minute
  • 14-03-2010
  • 2312
  • 0
  • 15

Sos ansoa

Maioneza se amesteca cu mustarul si pasta de peste.Sosul se subtiaza cu putina zeama in care a fiert pestele.Se presara patrunjel verde. ... mai mult

  • Sosuri pentru peste
    1 minute
  • 27-12-2009
  • 7224
  • 0
  • 14

Crap la cuptor 2

Ingrediente: 1/2 kg de file de crap,600 g de cartofi noi,sos de rodii,ulei,pantrujel, lamaie,sare,piper. Mod de preparare: Cartofii se taie in 4 si se pun intr-o tava cu fileul de crap. Se adauga sare pe deasupra, piper si ulei. Se baga tava la cuptor si se coace pentru 40 de minute. Dupa ce este gata se serveste cu sos de rodii, putina zeama de lamaie si pantrujel tocat marunt. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    40 minute
  • 03-03-2010
  • 2430
  • 0
  • 14

Scrumbie la gratar

ingradiente: 1 kg peste, 80 ml ulei, 1 1/2 lamaie, patrunjel verde, sare si piper, pergament mod de preparare: Se curata scrumbiile, se spala, se sareaza, se pipereaza si se ung cu ulei in interior. Se ung cu ulei atatea bucati de hartie pergament cate scrumbii avem. Se inveleste scrumbia in hartia pergament si se asaza pe un gratar incins sau in tava de aragaz la un cuptor bine incins. Se scot scrumbiile fripte, se curata de hartie si se pun pe o farfurie la racit. Se face u ... mai mult

  • Peste la gratar
    35 minute
  • 03-03-2010
  • 3207
  • 0
  • 14

Crap prajit

Se taie pestele in feli si se fac incizii daca pestele este mare. Se inmoaie feliile in lapte cu sare, se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte, pe ambele parti, la foc mic, sa se patrunda bine caldura. Se aseaza pe un platou peste care se presara patrunjelul tocat si cu zeama de lamaie si se servveste. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 1893
  • 0
  • 14

Calcan afumat

Se pun calcanii intr-o saramura formata din apa,sare,zahar otet,timp de 12 ore.Se condimenteaza cu lamaie ,patrunjel ,piper si cuburi de slanina.Se aseaza pe gratar.Se afuma circa 15-20 de minute la o temperatura de 150 grade. ... mai mult

  • Peste afumat
    13 minute
  • 20-12-2009
  • 3567
  • 0
  • 13

Icre de caras

Dupa ce se aduna icrele se pun intr-un vas in care se bat pana se aduna toata pielita . Se adauga sare dupa gust si se freaca in continuare pana incep sa se lege . Pentru albire si sa dea gust trebuie adaugat si putina sare de lamaie sau lamaie stoarsa . Se freaca pana se leaga si culoarea se schimba . Dupa ce se leaga se intaresc se pot servi cu ceapa taiata marunt si cu paine . Fiecare cu gustul lui . Pofta buna! ... mai mult

  • Icre de peste
    15 minute
  • 24-01-2010
  • 3922
  • 0
  • 13

Paste scoici umplute

Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj se scurg bine de apa si se aseaza pe o tava unsa cu putin ulei sau unt Intr-un castron amestecam sunca taiata cubulete, ciupercile taiate, cascavalul ras , oul batut, condimentam si cu aceasta umplem pastele Intr-un castron amestecam sucul de rosii cu busuiocul taiat marunt si punem deasupra pastelor Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20-25 de min ... mai mult

  • Fructe de mare
    20 minute
  • 07-03-2010
  • 1083
  • 0
  • 13

Peste cu salata orientala

Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc mic, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti - se incearca folosind o furculita; daca aceasta intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Nu trebuie tinuti prea mult la fiert - daca fierb prea mult cartofii devin mai sfaramiciosi si va fi mai greu sa ii taiem in rondele pentru salata. Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru ... mai mult

  • Salate de peste
    30 minute
  • 12-01-2010
  • 2527
  • 0
  • 12

Supa crema de legume

Legumele se spala bine , se taie si se pun intr-un vas de inox. La fel si morunul, se curata si se transeaza cubulete.Legumele se pun la fiert cu supa de legume (pentru ca supa sa fie mai gustoasa, se foloseste supa de legume) , peste care se adauga si mazarea fina si bine spalata. Se lasa sa fiarba sub capac la foc potrivit, iar pe timpul fierberii se spumeaza.Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas. Cand legumele au fost suficient fierte, se trage vasul dupa foc si se lasa sa s ... mai mult

  • Ciorba de peste
    60 minute
  • 02-02-2010
  • 1417
  • 0
  • 12

Macrou la cuptor

Se curata pestele si se spala apoi se areaza puti si se lasa intr-o farfurie . Cartofii se cutata si se taie ca pentru bors adica cubulete mari . Intr-o tava se pune uleiu si condimentele se adauga cartofii si se amesteca , apoi se pune la cuptorul incalzit . Pe un gratar ce se potriveste pe tava se aseaza pestele taiat in doua si se pozitioneaza deasupra cartofilor . Se lasa la cuptor cam 20 de minute pana se rumenesc cartofii . Se scoate de la cuptor si se serveste calda cu ceva acritura . P ... mai mult

  • Peste la cuptor
    25 minute
  • 13-02-2010
  • 3638
  • 0
  • 12

Bulete de cartofi cu peste

Se fierb cartofi in coaja se trec prin sita si se amesteca pe foc cu unt. Ceapa se toaca si se moaie bine in unt pe foc mic. Pestele se fierbe si se sfarama bine ca un piure. Se amesteca cartofi cu pestele, ceapa, ouale, se adauga sarea si piper amestecand bine pana cand devine ca o pasta. Din aceasta pasta se fac bulete care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.Se prepara in momentul servirii. Succes. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 06-03-2010
  • 1873
  • 0
  • 12

Tartine cu fileuri de peste

Pestele se trece prin flacara pentru a i se putea scoate pielea cu usurinta,apoi se taie in felii subtiri.Feliile de paine se ung cu unt,deasupra se aseaza feliile de peste,iar peste ele felii de oua.Se decoreaza cu castraveciori murati si patrunjel verde. ... mai mult

  • Peste afumat
    1 minute
  • 27-12-2009
  • 2567
  • 0
  • 11

Alge

Nu ne propunem sa discutam nici despre valoarea nutritiva a algelor marine, nici despre rolul lor in pastrarea sanatatii. Ne-am gandit ca poate vreti sa aveti o alternativa in meniul de post sau chiar in meniul dumneavoastra obisnuit. Asiaticii consuma alge de 5000 de ani; in Extremul Orient ele au devenit o delicatesa culinara. In Irlanda si Canada, Palmaria Palmata se consuma cruda, uscata sau gatita, similar cu spanacul prin partile noastre. In Anglia, Porphiria( alga purpurie) este un al ... mai mult

  • Fructe de mare
    1 minute
  • 04-02-2010
  • 1540
  • 0
  • 11

Peste la gratar

Se curata pestele de solzi, se eviscereaza si se introduc in el frunzele de menta, lamaia si putina sare. Se inveleste in staniol si se lasa pe gratar aproximativ 10 minute pe fiecare parte. ... mai mult

  • Peste la gratar
    30 minute
  • 14-03-2010
  • 2216
  • 0
  • 11

Crap prajit cu capere

Crapul se curata, se spala, se sareaza si se lasa deoparte. Ciupercile spalate bine se taie marunt si se inabusa in 50 g unt. Se taie o felie mare de paine si se inmoaie in lapte, se stoarce si se amesteca in ciuperci, se adauga un ou si un galbnusm sare, piper, o lingurita cu patrunjel tocat si cu aceasta pasta se umple burta crapului si se coase. Se aseaza crapul umplut intr-o cratita dreptunghiular, se pun deasupra bucati de unt, se adauga patrunjelul tocat, apa si vin. Se pune la cuptor. Can ... mai mult

  • Peste prajit
    2 minute
  • 14-03-2010
  • 1728
  • 0
  • 11

Mancare cu peste

Aceasta mancare se poate pregati si cu peste sarat. In acest caz, pestele trebuie tinut 2-3 ore intr-o cratita cu apa rece, care va fi schimbata de 3-4 ori. Apoi, pestele va fi pus la fiert in apa clocotita, in care se adauga foile de dafin. Se lasa sa dea 2-3 clocote. Se scoate pestele, se taie in bucati potrivite, se curata de piele si aripioare. Intr-o cratita se calesc usor cepele taiate marunt, rosiile curatate de pielita si tocate, ardeii taiati in felii si se sareaza, pipereaza, se adauga ... mai mult

  • Rasol de peste
    1 minute
  • 12-01-2010
  • 2242
  • 0
  • 10

Obleti pt bere

se curata obleti de maruntaie ,pe gratar se pune o tabla neagra presarata cu sare la incins dupa ce sa incalzit se pun obleti se intorc cand pe o parte pe cealalta pana se usuca dupa care se ia si se scutura de sarea in exces si se servesc cu bere rece ... mai mult

  • Peste la gratar
    45 minute
  • 07-02-2010
  • 2094
  • 0
  • 10