Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

File de salau meunier

Pestele curatat si pregatit fileuri se sareaza si se trece prin lapte si faina se pun la prajit.Se scoate si se tine la cald. Se fierb cartofii natur, apoi se aranjaza fileurile pe platou cu cartofii natur alaturi cu verdeata tocata pe deasupra . se serveste cu sos facut din unt topit, sare, sare de lamaie, piper pisat si capepre.Succes. ... mai mult

  • Peste file
    2 minute
  • 06-03-2010
  • 3763
  • 0
  • 1

Oua cu sardele

Se ia un platou dreptunghiular si pe 2 colturi opuse se aseaza cate 5 sardele in forma de evantai cu capetele in coltul platoului. Peste capete se pune o ridiche rosie curatata dar cu coaja nedesprinsa. De la un capat la altul al celor 2 colturi libere se pun felii de rosii si peste rosii se pun feli de oua semisuprapuse si peste feliile de oua cate o felioara subtire dintrun castravete mic, asa fel incat sa nu acopere decat jumate din galbenus. In lipsa de castravete se pune o frunzulita de pat ... mai mult

  • Gustari din peste
    1 minute
  • 06-03-2010
  • 1558
  • 0
  • 1

Scoici cu sos de usturoi

Se spala scoicile si se fierb in apa cu putina sare, se scurg si se pun intr-o tigaie in putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, 3-4 catei de usturoi pisati, Zeama de la jumate de lamaie si se calesc cateva minute...se rastoarna pe o farfurie si se servesc cu orez alb fiert sau spaghete ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 07-03-2010
  • 8261
  • 0
  • 1

Scoici cu vin alb

Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la inabusit 5-7 minute, dupa care se adauga ceapa, vinul, sare si piper, foile de dafin. Se da un clocot. ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 07-03-2010
  • 1978
  • 0
  • 1

Scoici in sos alb

Se pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile decojite si taiate bucatele. Se adauga fructele de mare. Se adauga vinul. In cazul scoicilor se lasa sa fiarba pana cind scoicile se desfac. Daca sunt fructe de mare congelate se fierb doar 2-3 minute. Se aduga frisca si se lasa la fiert inca 5-7 minute ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 07-03-2010
  • 2021
  • 0
  • 1

Crap prajit cu sos

se taie crapul bucati si se prajeste,dupa ce se rumeneste bine se scoate si se pune la scurs excesul de ulei,se toaca ceapa marunt si se pune la prajit in acelasi ulei in care sa prajit crapul,cand se face aurie se pune usturoiul tocat marunt,aredeiul,otetul si boia se amesteca sa nu se lipeasca faina se adauga apa,se mai lasa 3 min la foc mic,se serveste cu crapul prajit,pofta buna,eu am facut si pe malul Dunari,e o minunatie ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 09-03-2010
  • 1978
  • 0
  • 1

Crap in saramura

Pestele curatat, spalat, se taie dea lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si se taie carnea bucati. Se pace un foc peste care se aseaza o tabla groasa iar cand se infierbanta peste ea se pune bucatile de peste care intre timp au fost presarate cu sare si se frige pe ambele parti. Alaturat se pregateste o cratita cu capac, feli de usturoi, ulei si cimbru. Imediat ce pestele sa prajit se pune in cratita si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apoi se presara feliute de ustur ... mai mult

  • Peste marinat
    1 minute
  • 14-03-2010
  • 3312
  • 0
  • 1

Pastrav la cuptor umplut cu legume

Se curata si se spala pastravul, se sareaza si apoi se stropeste cu lamaie, apoi se unt exterior si daca se doreste interior. Cu legumele se procedeaza la fel, se spala se taie bucatele si fac sote si cu ele se umple interiorul pestelui. Pestravul se pune in tava eventual pe un staniol/folie unsa cu unt si se da la cuptor. Se pregateste o lamaie stoarsa si se toaca patrunjelul. Dupa ce pestele e rumenit se scoate se stropeste cu lamaie si se garniseste cu patrunjel. E un deliciu. PUteti folosi i ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 11-12-2007
  • 17301
  • 0
  • 0

Salata de icre

Icrele de crap se amesteca cu putin ulei si se pun in frigider timp de 20 min. Se reia amestecul, adaugandu-se uleiul putin cate putin. Dupa ce s-a incorporat 3/4 din cantitatea de ulei, se inmoaie miezul de paine in lapte, se stoarce bine, se amesteca cu putin ulei si se adauga la icre. Se adauga apoi restul de ulei, tot putin cate putin si se potriveste gustul cu zeama de lamaie. La sfarsit se adauga ceapa tocata marunt si se mai amesteca cateva minute. ... mai mult

  • Salate de peste
    20 minute
  • 18-12-2007
  • 3476
  • 0
  • 0

Plachie de peste

Review - nu se accepta diacritice, si ingrdientele nu sunt definite corect. ... mai mult

  • Plachie de peste
    30 minute
  • 19-02-2008
  • 5357
  • 0
  • 0

Crap prajit

Feliile de crap sarate se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa asa o jumatate de ora. Apoi se trece la realizarea aluatului pentru pane obisnuit si se prajesc in ulei abundent. Zeama de lamaie scoate foarte bine mirosul caracteristic al crapului, pe care nu toata lumea il agreeaza. Feliile crocante si rumene se orneaza cu rondele subtiri de lamaie. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 18-12-2007
  • 5594
  • 0
  • 0

Ghiveci crap la tava

Se curata legumele morcovul, telina, ardei, fasolea, varza, ceapa. Se taie marunt toate legumele in diverse forme - bastonase, rondele, fasii... Rosiile se docojesc si se taie rondele. Toate legumele se pun intr-o cratita si se adauga mazarea, foile de dafin, piper si sare dupa gust. Se mai aduaga ulei si apa si se pune tava la cuptor pt 20 min. Se curata pestele se portioneaza. Se sareaza putin si condimenteaza dupa gust. Se aseaza apoi peste legume si se lasa inca 20 min, la cuptor. Din cand i ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 23-12-2007
  • 4353
  • 0
  • 0

Merluciu in sos de rosii cu masline

Intr-o tigaie se pune ceapa si usturoiul tocate marunt cu putin uleiul, se tine pe foc un minut dupa care se adauga putina apa, asa incat ceapa sa se inmoaie si sa nu se prajeasca. Dupa aceea, se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute (5 minute) sa fiarba. Se adauga maslinele dupa care merluciu. Daca sosul a scazut se mai adauga putina apa,asa incat pestele sa aiba suficient lichid in care sa fiarba. Se pune putin oregan ,sare, patrunjel, piper si se acopera cu capac, lasand putin descop ... mai mult

  • Peste la cuptor
    20 minute
  • 23-12-2007
  • 6257
  • 0
  • 0

Crap la cuptor

Se curata crapul si se sareaza. se lasa cca. 2 ore la sarat. Se taie legumele rondele. Se unge un vas de iena cu unt si se tapeaza cu legumele. Peste de aseaza pestele taiat in bucati. Deasupra se pune dafin, cimbru, sare si se da la cuptor. Cu 20 min. inainte sa fie gata, se amesteca vinul rosu si pasta de rosii si se adauga peste peste. Pofta mare!!! ... mai mult

  • Peste la cuptor
    90 minute
  • 12-06-2008
  • 4612
  • 0
  • 0

Icre de peste

Se pune apa la fiert apa cu sare si cand da in clocot se adauga gris -ul , atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga). Icrele se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit . Se mai adauga sare dupa gustul fiecaruia si cu z ... mai mult

  • Icre de peste
    120 minute
  • 23-12-2007
  • 22308
  • 0
  • 0

Peste in legumiera

In 3 litri de apa se pun la fiert : ceapa taiata marunt, morcovi taiati rondele, dafin, sare si piper dupa gust. Se la sa fiarba 10 min. Pestele se curata se portioneaza si se pune in Legumiera(produs Tupperware) in loc se poate folosi o cucta sau vas yena(in cuptor). Peste se pune amestul fiert cu legume, si se mai lasa cca. 30 min. Se poate consuma cu maioneza sau legume la cuptor. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 23-12-2007
  • 3804
  • 0
  • 0

Macrou marinat

marinata de macrou: Se taie morcovul rondele si se pune intr-un vas la fiert impreuna cu lamaia, otetul, vinul. Se adauga dafin, piper si alte condimente. Se taie macroul cubulete sau rondele. Cand marinata este fiarta se adauga peste macroul. Se alege un vas ermetic. Se lasa la rece 2 zile. Se serveste cu lamaie sau ulei de masline. ... mai mult

  • Peste marinat
    30 minute
  • 20-05-2008
  • 18498
  • 0
  • 0

Supa crema de peste cu iaurt

In 2.5 litri de apa se pun la fiert legumele mai putin ceapa, impreuna cu jumatate din file-ul de peste, sare si piper. Se fierb la foc mic cca. 30 min. Se caleste f putin ceapa cu putin ulei si se pune in supa. Se lasa pana legumele si peste sunt fierte. Se scurge apoi zeama si se paseaza cu un blender. Pasta obtinuta se dilueaza cu zeama pana cand se obtine o crema mai subtire. Cealalta jumatate de peste se prajeste in ulei in bucatele mici, si se adauga la final in crema obtinuta. Se adauga i ... mai mult

  • Ciorba de peste
    60 minute
  • 08-01-2008
  • 4178
  • 0
  • 0